De creatieve loft van een kunstverzamelaar in Londen

Ben je dol op kunst, vintage design of planten? En kun je daar eigenlijk nooit genoeg van krijgen? Dan herken je vast de drang om overal telkens weer een item vandaan te halen om toe te voegen aan je verzameling. Dat die verzamelingsdrang soms een beetje uit de hand kan lopen, laat de bewoner van deze creatieve loft wel zien. Waar je maar kijkt, staan lijsten gevuld met kunst, overal hangen en staan planten, waardoor het binnen bijna een tuin lijkt! Als je van een minimalistisch en opgeruimd huis houdt, wordt je hier waarschijnlijk gillend gek. Maar geef toe: het huis is wel onwijs cool.

De woning bevindt zich in een oud pakhuis in Londen en heeft een woonoppervlak van zo’n 325 vierkante meter, verspreid over twee verdiepingen. Op het dak is zelfs een terras gemaakt met weelderige planten door landschapsontwerper Dan Pearson. Leuk weetje: het huis staat te koop voor een luttele €5,38 miljoen.

Ook in de keuken staan overal potten, vazen en planten. Leuk idee: hang een paar vaasjes boven tafel en vul deze met luchtplantjes.

Het huis is in principe één grote, open leefruimte. Daarom heeft de bewoner een gordijn als room divider naast het bed gehangen om zo de slaapkamer af te sluiten.

Dacht je dat de laagjestrend alleen in de modewereld bestaat? Deze creatieve loft laat zien dat je ook lijsten in laagjes kunt stallen. Dit geeft een nonchalante look en zorgt voor meer diepte.

Omdat de loft speciaal voor een kunstverzamelaar is gemaakt, is er speciaal UV-glas in de vensters geplaatst. Een goede tip voor als je ook graag je kunstwerken mooi houdt: door dit speciale glas komt alsnog daglicht de ruimte binnen, maar wordt dit licht zo gefilterd dat het de kunstwerken niet beschadigd.

Leuk idee: zet vitrinekasten op wieltjes zodat je deze ook als verplaatsbare room dividers kunt gebruiken met daarin natuurlijk weer een deel van je verzameling kunst, planten of andere objecten.

Door het hele huis is vloerverwarming aangelegd en daarover is een gegoten betonnen vloer geplaatst voor een industriële look.

Wil je van jouw huis net zo’n creatieve loft maken? Wij geven je een aantal tips voor een artistieke look zodat je ook van een standaard appartement een creatief plekje kunt maken.

www.themodernhouse.net

Reageer op artikel:
De creatieve loft van een kunstverzamelaar in Londen
Sluiten