De coolste tipi staat in de bossen van Japan

Wonen in een tipi middenin de bossen, dat is wel iets waar wij stiekem van dromen. Maar als het interieur van de tipi er ook nog eens goed uitziet én het huis helemaal duurzaam gebouwd is, dan zijn we helemaal om! Het Japanse architectenbureau NAP bouwde deze tipi voor een echtpaar dat graag in de natuur verblijft. Voor hen was het daarom ook een must dat de natuur zo min mogelijk werd aangetast bij de bouw van het huis.

En zo kwam de tipi tussen de bomen te staan zonder dat er gekapt moest worden. Ook werd de tipi gebouwd op een verhoging, zodat de grond kan blijven ademen en het eventuele regenwater gewoon door de grond kan worden opgenomen.

In werkelijkheid is het huis een heel stuk groter dan de foto’s doen vermoeden. Bij binnenkomst stap je de grote woonkamer met keuken en eetkamer in. Daarachter is de grote master bedroom met walk-in closet, badkamer en apart toilet. Een groot oppervlakte, maar omdat de wanden veelal schuin zijn moesten de kamers extra slim worden ingedeeld.

De verschillende kamers in de tipi hebben allemaal hun eigen ingang. In het schuine dak zijn ramen gemaakt waardoor er toch veel natuurlijk licht naar binnen kan schijnen.

Wauw, hoe leuk is deze deur? De bloemen zijn gedroogd en daarna tussen het glas geperst. Vind je dit een leuk idee? Wij hebben een iets makkelijkere variant, lees de beschrijving van dit moodboard!

Helemaal fan van de tipi? Bekijk dan deze superleuke DIY van een tipi voor in de speelkamer en ga aan de slag. Om een beetje inspiratie te krijgen hebben we in dit artikel de tien leukste voorbeelden op een rij gezet.

www.designboom.com

Reageer op artikel:
De coolste tipi staat in de bossen van Japan
Sluiten