Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Museum 28 mei 2016

Zó cool: Franse kunstenaar verstopt de glazen piramide van het Louvre

Het Louvre is, naast de Eiffeltoren natuurlijk, een van de meest bekende bouwwerken in Parijs. Het oorspronkelijke kasteel is sinds de bouw van het eerste deel in 1190 behoorlijk vaak uitgebreid en verbouwd. Sinds 1793 werd het bouwwerk gebruikt als museum. Omdat het museum steeds drukker bezocht werd – en dat komt natuurlijk door de beroemde werken als de Mona Lisa en de Venus van Milo – kwam architect Ieoh Ming Pei in beeld. Hij ontwierp een immense glazen piramide die sinds 1989 wordt gebruikt als de ingang. Maar de Franse kunstenaar JR brengt deze zomer verandering in het zicht op het Louvre zoals we dat al jaren gewend zijn: met een geniale optische illusie heeft hij de glazen piramide verstopt!

Plan je een bezoekje aan deze mooiste stad? Dan mag je dit kunstwerk zeker niet missen. Check voor meer hotspots ook even onze city guide.

Bron: Daliouch

JR staat bekend om zijn werk als fotograaf en kunstenaar. Met zijn gevierde werk zoekt hij altijd een maatschappelijk en politiek randje op. Dit doet hij door zijn immense foto’s op bijzondere plekken te laten zien, zoals op daken van huizen, in sloppenwijken en op bijzondere gebouwen. Maar zo bijzonder als het Louvre werd het nog nooit!

Met het kunstwerk wil JR de museumbezoekers aanmoedigen om met een actieve blik naar kunst te kijken. Door de optische illusie moeten de bezoekers rondlopen en goed kijken om precies de juist plek te vinden voor het mooiste uitzicht.

Bron: JR
Bron: JR

Wij vinden het niet alleen een te gek idee van JR, maar ook een stoere actie van het Louvre om dit kunstwerk een maand lang toe te laten. Het blijft toch één van de meest gefotografeerde plekken in Parijs! Het werk van JR is tot 27 juni 2016 te bekeijken. Check voor meer informatie de website van het museum. Roomed’s Renée is in Parijs as we speak en zij nam natuurlijk ook even een kijkje!

OMG the pyramid disappeared!!! #art by #French artist JR at #Louvre #Paris ??

Een video die is geplaatst door Renée Leeuw (@reneeleeuw) op

MEER LEZEN?
Dit zijn volgens ons de mooiste optische illusies in combinatie met architectuur en deze meubels spelen met de zwaartekracht.

www.louvre.fr

Reageer op artikel:
Zó cool: Franse kunstenaar verstopt de glazen piramide van het Louvre
Sluiten