De Catacomben van Parijs worden opengesteld als slaapplaats

Renée Leeuw 7 okt 2015 Hotel

Hoewel Halloween voorheen een typisch Amerikaans feest was, wordt het ook op ons continent steeds vaker gevierd. En ook steeds griezeliger. Zo kun je op 31 oktober in de Catacomben van Parijs overnachten. Nu kunnen we ons heel goed voorstellen dat je die uitnodiging even afslaat, maar voor alle dare devils leggen we toch even uit hoe je zo’n griezelnacht kunt meemaken.

Het betreft hier weer een bijzondere ‘A Night At’ campagne van Airbnb. Met deze acties stelt de huizenverhuur-website unieke ‘onbereikbare’ locaties open als verblijfplaats. Zo was eerder al een KLM vliegtuig aan de beurt en kon je onlangs nog overnachten in een glazen bol boven Stockholm.

150928_AirBNB_Catacombes_0162corr

150928_AirBNB_Catacombes_0178corr

catacomben van parijs

Over de Catacomben van Parijs

Nu zijn dus de Catacomben aan de beurt, maar wat zijn dat nou precies en waarom is dit zo creepy? Onder Parijs bevindt zich een kilometerslang gangenstelsel. Oorspronkelijk waren dit kalksteengroeven, maar toen halverwege de 18e eeuw alle kerkhoven van Parijs vol waren, werden de kalksteengroeven de bewaarplaats voor beenderen en schedels. En ja, die menselijke resten van zo’n zes miljoen Parijzenaars liggen er nog steeds en trekken elk jaar maar liefst 500.000 bezoekers!

150928_AirBNB_Catacombes_0124corr

150928_AirBNB_Catacombes_0019ret

Hoe kun je daar slapen?

Hebben we je nog niet afgeschrikt? Nog geen kippenvel? Dan ben je misschien wel geschikt voor deze bijzondere Halloween overnachting. Wat je hiervoor moet doen, is heel simpel. Bezoek vóór 20 oktober om 23:59 uur deze pagina en vertel waarom jij hier graag wilt overnachten.

En vertel ons dan ook meteen óf en waarom jij in de Catacomben van Parijs wilt overnachten. Daar zijn wij namelijk wel benieuwd naar!

Reageer op artikel:
De Catacomben van Parijs worden opengesteld als slaapplaats
Sluiten