Renée Leeuw
Renée Leeuw Decoratie 14 jan 2017

De boekenkast restylen binnen een uur: zó doe je dat!

Hoewel open kasten en boekenplanken een ruimte echt sfeer en karakter kunnen geven, zit er ook een nadeel aan. Je kunt niet zomaar de deurtjes dichtslaan. Dat betekent dat je extra goed moet nadenken over de inrichting van die kast of plank. Dus als je niet zo opgeruimd bent als Marie Kondo (en wie is er nou écht zo netjes?) dan kunnen die planken en kasten nog weleens een rommeltje worden. Tja, de inrichting van een open kast is een stuk belangrijker dan een kast met dichte deurtjes.

Is jouw boekenplank inmiddels een tikkeltje chaotisch geworden en heeft dat een nogal storende impact op de kamer? No worries, binnen een uur kun je die boekenkast restylen en is je huisje weer op orde! Volg het stappenplan..

Bron: Stadshem

Stap 1: doe een stapje terug

Deze stap moet je heel letterlijk nemen. Stap even weg van de boekenkast, pak je camera erbij en maak een foto van je kast of plank. Door het visueel te maken, kun je veel beter zien wat er nu eigenlijk echt storend is aan de indeling. Op een foto kan het opeens allemaal duidelijk zijn wat er niet ‘klopt’ aan de inrichting van je kast en zie je opeens dingen die je in het echt minder opvallen. Welke items maken de kast uit balans? Welke spullen vallen extra op? Wat bevalt je wel en wat niet?

Stap 2: begin met restylen

Dit doe je stap voor stap. In de vorige stap heb je bepaalt welke items je kast uit balans maken. Haal die spullen van de plank. Bekijk het geheel nog eens, schuif wat met de indeling. Het kan zomaar zo zijn dat je heel veel spullen weghaalt en niet meer op de plank zet. Maak van de nieuwe indeling weer een foto en herhaal dit tot je dé perfecte samenstelling hebt gevonden.

Stap 3: geef alles een plek

De spullen die niet door de jury zijn gekomen en dus geen plekje in je boekenkast hebben gekregen, hoef je natuurlijk niet zomaar weg te doen. Misschien ben je nog steeds wel gek op die items, maar past het gewoon niet bij de restyling. Geef deze items een plek elders in huis, bijvoorbeeld op de koffietafel, je nachtkastje of in hal? Als je eigenlijk niet meer van die spullen houdt, kun je ze uiteraard altijd weggeven aan vrienden, een make-over geven óf verkopen!

Wil jij niet de boekenkast restylen, maar zit je wel met rommelige open kastjes in de keuken? Wij geven je zes tips voor het stylen van open keukenkastjes.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
De boekenkast restylen binnen een uur: zó doe je dat!
Sluiten