De binnenkant van je tuinhuis stylen? 6 tips!

Ben jij zo’n lucky bastard die beschikt over een tuinhuis? Dan is je tuinhuis stylen iets wat je verplicht bent aan de algehele mensheid. Een tuinhuis is namelijk té leuk om niet iets gaafs mee te doen! 6 tips:

Woonkamer buiten

Je tuinhuis mag dan wel helemaal in de tuin staan; ondertussen kan ‘ie wél mooi fungeren als tweede woonkamer. Handig voor als je die van jou weleens wilt ontvluchten wegens drukke kinderen/chagrijnige man/vul hier uw persoonlijke reden in. Gewoon even het tuinpaadje oversteken en je bent er. En je zit toch een beetje buiten, wat ook altijd heel fijn is.

Style ‘m dan ook gewoon zoals je dat met een woonkamer zou doen. Handig als je niet kon kiezen tussen twee stijlen, heb je toch een beetje the best of both worlds.

tuinhuis als woonkamer
Bloglovin’

Eetkamer

Buiten eten = ultiem genieten. En ga dan niet saai met je bordje op schoot zitten, want dat is natuurlijk ontzettend behelpen. Beter kun je je tuinhuis stylen tot eetkamer, maar dan buiten. Zit je toch lekker overdekt, mocht het onverhoopt gaan regenen, maar wel in je eigen buitenverblijf. En denk je eens in wat voor geweldige zomeravonden je hier kunt beleven met je vrienden. De Ibiza-stijl op de foto vinden wij wel wat…

eetkamer buiten
Inrichting-huis.com

Tuinhuis stylen als werkruimte

Werk je veel thuis, maar is zwoegen in een gehuurd kantoortje of op een saai zolderkamertje niks voor jou? Je tuinhuis style je tot de perfecte werkruimte. Mét eersteklas uitzicht op de tuin en alle ruimte om je werk goed uit te kunnen oefenen. Fijne bonus: aan het einde van de werkdag trek je de deur van je werkruimte slash tuinhuis dicht, en hoef je er niet meer naar om te kijken.

Je tuinhuis inrichten als kantoor
Superbank Wood

Ook leuk om te lezen: Het pitoreske tuinhuis is bijna mooier dan de woonkamer van het appartement zelf 

Het ideale leeshoekje

Ben je een boekenwurm en heb je altijd al gedroomd van je eigen bibliotheek, zoals in Harry Potter? Bouw je tuinhuis om tot een library eersteklas. Temidden van de boekenkasten en stapels boeken plant je natuurlijk de perfecte leesstoel. En vergeet de verlichting niet, voor avonden en donkere, regenachtige dagen.

Je tuinhuis als ideaal leeshoekje
Purewow

Speelhuis voor de kids

Ook voor je kinderen is zo’n tuinhuis natuurlijk superleuk. Ze kunnen er eindeloos spelen, lezen, hangen en hun huiswerk maken. Helemaal leuk: laat ze meedenken over de inrichting. Voordeel: als ze in het tuinhuis zitten, heb jij geen last van ze.

tuinhuis stylen als speelhuis voor de kinderen
RyanShedPlans

Groene oase

Wil je je tuin zo onderhoudsarm mogelijk houden, maar heb je ondertussen wél een grote voorliefde voor planten? Zet er je tuinhuis mee vol. Op planken, op de grond of opgehangen aan het plafond: waar je ze ook maar kwijt kunt. Zet er een goede stoel in en je hebt de ultieme groene oase! Trouwens ook een fijne ruimte om planten uit je huis die lijken te zijn uitgebloeid, weer op te laten bloeien.

Je tuinhuis stylen als groene oase
VT Wonen

Meer ideeën voor je tuinhuis:

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
De binnenkant van je tuinhuis stylen? 6 tips!
Sluiten