De beroemde Steltman stoel van Rietveld komt voor het eerst op de markt

Gerrit Rietveld geldt als één van de bekendste en meest veelzijdige architecten en ontwerpers die ons land gekend heeft. Velen van jullie kennen hem wellicht van de Roodblauwe stoel, maar zijn oeuvre is natuurlijk nog veel breder. Zo heeft hij in 1963 voor Steltman Juwelier in Den Haag de Steltman Stoel ontworpen. En nu wil het zo zijn dat, ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van deze beroemde stoel, het meubel voor het eerst in de oorspronkelijke, met leer beklede uitvoering op de markt wordt gebracht.

Lijnen en vlakken
In de Steltman komen de ideeën van Rietveld op een prachtige manier samen. De asymmetrische stoel, die vanuit elke hoek een verrassend beeld oplevert, is volledig opgebouwd uit lijnen en vlakken. In tegenstelling tot de bekendere houten versie is de limited edition net als het origineel dat Rietveld voor de juwelier maakte bekleed met leer. De stoel wordt geleverd met een bijzonder vormgegeven doos met een certificaat en uitleg over de historie van de stoel. Het logo dat Rietveld voor de juwelier ontwierp is met het oplagenummer aangebracht onder de zitting. Zo weet je dus zeker dat je een uniek exemplaar in je bezit hebt.

Limited edition
De Steltman stoel wordt geïntroduceerd in de stand (nr. 49) van Steltman Juwelier tijdens PAN Amsterdam, de beurs voor kunst, antiek en design die van 24 november tot en met 1 december plaatsvindt in de RAI. De speciale limited edition is gemaakt op basis van de originele tekeningen en één van de twee originele stoelen, die momenteel te zien is in het Amsterdamse Rijksmuseum.

Je kunt de bijzondere stoel reserveren via de website van Rietveld Originals of op de stand gaan bekijken. De prijs van de gelimiteerde oplage bedraagt 3.745 euro. Ligt dit bedrag net buiten je budget dan is de reguliere versie die ook op de markt gebracht wordt wellicht interessant. Deze stoel is vanaf 1 december leverbaar vanaf 1.748 euro.

www.rietveldoriginals.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
De beroemde Steltman stoel van Rietveld komt voor het eerst op de markt
Sluiten