Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie 12 jan 2017

Nieuwe favoriet op de redactie: de bananenplant

De bananenplant duikt de laatste tijd óveral op en ook op de redactie zijn we groot fan. De bananenplant is er in verschillende varianten: als mooie decoratieve bladeren, kleinere planten en – onze persoonlijke favoriet – een soms wel meer dan twee meter lange boom!

De bananenplant (Strelitzia Nicolai Regel) is perfect om een lege hoek in huis op te vullen (op de plek waar eerst je kerstboom stond bijvoorbeeld) of om gewoon een flink statement te maken in je woonkamer.

de bananenplant als eyecatcher

De plant komt extra mooi uit in een strakke witte basis zoals je hierboven ziet, doordat er een contrast ontstaat tussen wit en groen. Benieuwd naar de rest van dit interieur? Bekijk hier de volledige binnenkijker.

Bron: H&M

Verzorging

Hier kun je je nogal eens op verkijken, maar de bananenplant heeft aardig wat verzorging nodig. De plant is een vochtig, tropisch klimaat gewend, dus zet hem op een zonnige plek waar de plant veel licht kan vangen. Ook is het belangrijk dat de aarde in de pot altijd vochtig is! Geef de plant dus elke dag water en je zult zien dat er snel nieuwe bladeren aan zullen groeien.

Bron: IN/OUT

Meer planten inspiratie? Hier lees je alles over de elegante Monstera en in dit artikel vertellen we je alle ins en outs over de te leuke pannenkoekenplant!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe favoriet op de redactie: de bananenplant
Sluiten