Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 18 december 2015

De architectuur van dit huis is geïnspireerd op de baan van de zon

Architectuur en natuur zijn dikwijls tegenpolen, maar gaan ook heel goed samen. Wat dacht je van deze zeven prachtige voorbeelden van bomen ín huis? Nóg specialer wordt het wanneer het ontwerp van het huis is geïnspireerd op de natuur, zoals we bij dit huis tegenkwamen. Dit bijzondere gebouw is ontworpen door Studio Christian Wassmann en de ronde vormen zijn afgeleid van de baan van de zon. En dat ziet er niet alleen prachtig uit maar heeft ook nog een fijn bijkomend voordeel!

Het huis is een toevoeging aan de bungalow, die er al sinds 1930 staat. Het huis heet ‘Sun Path House’ en zoals de naam al doet vermoeden is het huis helemaal geïnspireerd op de baan van de zon.

Het huis is gebouwd met veel industriële materialen als beton, marmer, glas, donker hout en aluminium.

Op het dakterras staat een halfronde betonnen wand die zorgt voor veel privacy als de bewoners even lekker liggen te zonnen. Door de halfronde vorm is er de gehele dag privacy, maar óók de hele dag zon. Zo lig je een stuk fijner dan op het drukke Miami Beach! Leuk detail: de vorm van de wand staat gekrast in de houten planken. En ja, inderdaad in de vorm van de standen van de zon!

Het principe van de ronde muren wordt toegepast in de architectuur, maar ook in het interieur. De ronde binnenmuur geeft de slaapkamer veel privacy, ondanks dat de buitenwanden compleet uit glas bestaan.

De buitenkant van het huis is compleet versierd met planten en gewassen. Het contrast tussen de oude bungalow en het nieuwe gedeelte is groot, maar dat maakt dit juist zo’n uniek project!

Ook onderstaand huis is helemaal aangepast op de natuur. De honderd jaar oude boom bleef namelijk gewoon staan en het huis werd er omheen gebouwd. Bekijk hier het complete artikel!

www.designboom.com

Reageer op artikel:
De architectuur van dit huis is geïnspireerd op de baan van de zon
Sluiten