Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie 3 nov 2016

Trend alert: dit zijn de allermooiste eclectische interieurs

Ons interieur verandert enorm door de jaren heen. Dat laat deze infographic al duidelijk zien. Volgens dat overzicht zitten we momenteel in het eclectische tijdperk. Maar wat houdt dat precies in?

Kenmerkend aan dit soort interieurs is de mix waarbij alles mag, vaak met veel kleuren en verschillende materialen. Het leuke is dat er verschillende stijlen met elkaar gemixt worden, waardoor je eclectische interieurs niet snel in een hokje kunt plaatsen. Juist de combinatie van verschillende elementen maken deze interieurs spannend. Deze combinatie kan in bijna alles zitten: van lampen in verschillende stijlen, veel kleuren, tot prachtige gallery walls aan de muur. Laat je inspireren door de mooiste eclectische interieurs!

Bron: D.R. Foto
Bron: The Loft
Bron: Meridiani

Kunst aan de muur is één van de manieren waarmee je flink mag uitpakken in een eclectisch interieur, en aan variatie geen gebrek! Je kunt kiezen voor een grote verzameling van kleine kunstwerken (zoals je ook ziet in dit huis in Göteborg), maar ook twee grote lijsten naast elkaar creëren een mooi effect. Zet een paar lijsten gewoon op de vloer tegen de wand. Makkelijk en ook nog eens stijlvol!

Check voor meer inspiratie en tips over verschillende manieren van het tentoonstellen van kunst in huis even dit artikel.

Ook in de keuken mag je best uitpakken met gedurfde kleuren, een mix van materialen en verschillende patronen.

We hebben prachtige eclectische binnenkijkers op Roomed staan! Neem bijvoorbeeld een kijkje in dit huis met een grote ‘wow’-factor, of dit huis waarin we een eclectisch interieur met een witte basis zien.

MEER TIPS
Wil jij ook een eclectisch interieur thuis? Met deze tips maken wij het je een stukje makkelijker!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trend alert: dit zijn de allermooiste eclectische interieurs
Sluiten