De allermooiste dansschool staat in Parijs

Dat wij van Parijs houden is geen geheim. Wij zijn verliefd op de winkels, mooie hotels en de heerlijke restaurants (check onze cityguide!), maar vooral ook op de prachtige architectuur van deze stad. Want Parijzenaars weten als geen ander hoe je klassieke architectuur mixed met modernisme. De straten van Parijs staan dan ook vol met prachtige Parijse appartementencomplexen, met hier en daar een modern kantoorpand of sculptuur. Of in dit geval, een dansschool!

Het Franse architectenbureau Lankry Architectes was verantwoordelijk voor het ontwerp van dit architectonische hoogstandje.

Dansschool in Parijs
Dansschool in Parijs

De dansschool staat geklemd tussen twee bestaande gebouwen: een supermarkt en een appartementencomplex. De school staat niet gelijk met deze twee naastgelegen gebouwen, maar is enkele meters naar achteren geplaatst. Hierdoor valt het gebouw nóg meer op en dit creëert direct een ontvangst mét schoolplein.

Dansschool in Parijs
Dansschool in Parijs

De buitenkant van de dansschool is gemaakt van metalen platen, die allemaal diagonaal zijn gevouwen. Wanneer de zon op het gebouw staat vangen de gevouwen platen zowel zonlicht als schaduw, wat zorgt voor een bijzonder effect.

Dansschool in Parijs
Dansschool in Parijs

De metalen platen zijn ook nog eens geperforeerd. Het zonlicht komt zo wel de studio’s binnen, maar de dansers hebben er geen last van omdat het licht gefilterd wordt. Ben je zelf ook danser of danseres, en dans je het liefst op bijzondere plekken? Dan weten we zeker dat je deze video ook fantastisch gaat vinden. Walsen óp de gevel van een prachtig stadhuis, dat ziet er zo uit.

Dansschool in Parijs

Benieuwd naar de architectuur die wij tegenkwamen tijdens onze laatste citytrip? Bekijk dan deze video!

www.dezeen.com

Reageer op artikel:
De allermooiste dansschool staat in Parijs
Sluiten