Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Boek 15 okt 2016

De 5 beste plantenboeken volgens Wildernis

Wildernis is een kamerplanten- en stadstuinwinkel in Amsterdam met een missie: de stad groener maken, zowel binnen als buiten het huis. Regelmatig blogt Wildernis op Roomed over planten en hun verzorging. Deze keer vertelt Mila van de Wall, co-founder van Wildernis, over de beste plantenboeken.

Wij krijgen de raarste vragen over plantenverzorging in onze winkel. Dat is niet gek, want planten zijn nog niet zo lang ‘in’. Onze ouders wilden alles modern en strak met zoveel mogelijk ‘lege’ ruimte. Een hele generatie is ‘groenloos’ opgegroeid. Als je helemaal niks weet over planten, adviseren wij altijd om een boek aan te schaffen. Want plantenverzorging is echt geen rocket science, maar je moet wél even weten hoe en wat. In een boek staat alles duidelijk uitgelegd en is ook nog eens handig: je kunt het later nog even opzoeken.

Gelukkig is bij de uitgeverijen inmiddels ook het kwartje gevallen. Het ene na het andere groen-interieur & kamerplanten boek komt uit. Godzijdank! Dit zijn de vijf leukste boeken.

1. Het plantenlab

Dit boek is grotendeels informatief. De schrijfster van dit boek, Judith Baehner, is groenstyliste en geeft bij Wildernis regelmatig workshops over kamerplantenverzorging. Het is vlot geschreven, er staan mooie foto’s in en het is geen dikke pil. Als je het uit hebt, heb je de basis te pakken.

2. Urban jungle

Dit boek van Judith en Igor Josifovic van Urban Jungle Bloggers is een perfecte combinatie van inspiratie en informatie. Het boek staat vol met supermooie binnenkijkers, maar ook met basiskennis over plantensoorten en hun verzorging.

>> 7 tips voor het verzorgen van planten in huis

Bron: Lannoo

3. Wonderplants

Wonderplants is een echt koffietafelboek en om te kwijlen zo mooi. Naast de prachtige foto’s heeft het boek een apart gedeelte over de gefotografeerde planten en hun verzorging, ook weer geschreven door Judith Baehner. Zie je een plant die je wilt hebben, kun je gelijk even lezen of ‘ie wel geschikt is voor jou.

Bron: Lusterweb

4. Greenterior

Ook kwijlmateriaal dit koffietafelboek (in Engels). Waanzinnige interieurs voor het betere inspirerende bladerwerk. Helaas geen planteninfo, maar wel de namen van de planten.

5. Alle boeken die je kunt vinden in de kringloopwinkel

Ja, je leest het goed. In de jaren ’70 en ’80, toen planten ook salonfähig waren, zijn er talloze boeken geschreven. Die staan in grote getalen in de kringlopen van Nederland. Sommige zijn hilarisch, sommige zijn eigenlijk gewoon goed en andere stiekem super inspirerend. Daarnaast staat zo’n oud boek ook te gek in je interieur!

Alle besproken boeken zijn natuurlijk verkrijgbaar bij Wildernis en we hebben ook een rijtje tweedehands exemplaren. Voor het Urban Jungle boek kun je vanaf november 2016 bij ons terecht. Wil je meer groeninspiratie? Volg Wildernis op Instagram.

Bekijk ook: Wildernis: 4x groen aan de muur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De 5 beste plantenboeken volgens Wildernis
Sluiten