De 7 favoriete concept stores van Roomed’s Esmé

De 7 favoriete concept stores van Roomed’s Esmé

Niets is fijner dan tijdens vakanties of citytrips nieuwe plekken ontdekken. Ik heb er bijna een sport van gemaakt. Vooral concept stores zijn favoriet: winkels met een breed assortiment. Van fashion tot meubels, van accessoires tot boeken. Vaak zijn de winkels uitgebreid met een koffiebar of restaurantje waar je tijdens het winkelen even rustig kunt nadenken of je dat ene designeritem nou wel of niet moet aanschaffen..

De concept stores zijn niet geschikt voor elk budget, maar rondlopen door deze bijzondere locaties is al een feestje opzich. Natuurlijk valt er nog veel meer te ontdekken, maar dit zijn mijn favorieten tot nu toe!

Coolest shop EVER: The Pool. #tokyo @fujiwarahiroshi

A post shared by Esmé (@esmebrinkman) on

De shops van Hiroshi Fujiwara in Japan

Hiroshi is een alleskunner. Ooit begonnen als muzikant, nu vooral designer van zijn eigen merk Fragment, waarmee hij onder andere samenwerkt met Nike, Starbucks en zelfs Disney. Daarnaast opent hij af en toe ook een tijdelijke winkel in Japan. Zo ben ik zelf in The POOL geweest, een te gekke winkel in jawel, een oud zwembad. Daarna kwam The PARK, wat was gevestigd in een parkeergarage. Deze laatste is helaas net weer gesloten, maar het gerucht gaat de ronde dat hij weer op zoek is naar een nieuwe bijzondere locatie. Even in de gaten houden dus!
What to expect? Streetwear, zonnebrillen, horloges, maar bijvoorbeeld ook een shop-in-shop met héél veel bloemen. Het kan alle kanten op.

10 Corso Como

10 Corso Como in Milaan

Deze fantastische winkel kun je ook bezoeken in Seoul, Shanghai, New York en Beijing, maar we houden het even lekker dichtbij huis. En wel in – naar mijn mening – de mooiste stad van Italië: Milaan! 10 Corso Como opende hier in 1990 als gallerie, maar werd al snel uitgebreid naar café, restaurant en shop.
What to expect? Experimentele fashion van onder andere Comme des Garcons en Alaia, maar ook kunst, accessoires en heerlijk eten.

Colette

Colette in Parijs

Als je naar Parijs gaat, is Colette aan de chique rue Saint-Honoré echt een must visit. Deze concept store is al twintig jaar een begrip onder hippe Parijzenaren en modeminnende toeristen.
What to expect? Streetwear, hebbedingen waarvan je niet wist dat je ze nodig had, sneakers, kunst en klein meubilair.

X BANK in Amsterdam

Yes, ook onze eigen X BANK mag niet in dit lijstje ontbreken. X BANK is onderdeel van W Amsterdam, het prachtige hotel midden op de Dam. Het gebouw is te gek – X BANK is gevestigd in een oud bankgebouw -, het interieur is prachtig, de collectie is top en de medewerkers altijd aardig. Wat wil je nog meer?
What to expect? Héél veel Nederlands design. Wij namen eerder al een kijkje, check dit artikel voor meer informatie en foto’s!

Dover Street Market

Dover Street Market

Deze fantastische winkel kun je bezoeken in Londen, New York, Singapore en Ginza (Tokyo). Het is een initiatief van Rei Kawakubo, oprichter van Comme des Garçons. Met Dover Street Market heeft ze een plek gecreëerd waar je alles kan vinden wat zij zelf tof vindt. Van conceptuele fashion tot technologie, meubels en accessoires. De winkels zien er ook telkens weer anders uit, dus je kan makkelijk vaker terugkomen om weer een hele andere ervaring te beleven.
What to expect? Alles en meer! Ga vooral ook even zitten bij de Rose Bakery, met heerlijke koffie én taart.

Merci

Merci in Parijs

Alles wat je kunt kopen bij Merci is fijn, maar het pand is nog veel mooier: een oude behangfabriek met glazen dak. Hier kun je trouwens ook goed terecht met een iets kleiner budget. Merci verkoopt namelijk zowel vintage als nieuw design.
What to expect? Kleding voor heren en dames, alles voor je interieur en tijdelijke exposities.

>> Benieuwd naar meer hotspots in Parijs? Bekijk dan hier even onze cityguide.

The Corner

The Corner in Berlijn

The Corner is gevestigd in een prachtig hoekpand, vandaar de naam. Eigenlijk kun je in deze winkel alles wel vinden, van mode tot accessoires en boeken. Maar de favoriete afdeling blijft toch wel ‘objects’. Hier koop je namelijk een breed scala aan heerlijke verzorgingsproducten van onder andere Aesop, Lelabo en Diptyque.
What to expect? Een winkel waar je heerlijk doorheen kunt struinen. Te vinden in zowel West als Oost Berlijn.