Damien Hirst opent een restaurant en het interieur is heel artistiek

Damien Hirst is een van de best verdienende kunstenaars en is zelf ook gek op het verzamelen van kunst. Zo behoren onder andere werken van Picasso, Banksy en Andy Warhol tot zijn kunstcollectie. Om die werken ook aan de rest van de wereld tentoon te stellen, opende Hirst in oktober 2015 een expositieruimte, de Newport Street Gallery in Zuid-Londen. Maar er miste nog iets. Naast kunst heeft Hirst namelijk nog een tweede grote passie in zijn leven: eten. Die twee wilde hij combineren en een logische stap is dan natuurlijk een eigen restaurant!

Damien Hirst en chef Mark Hix slaan de handen ineen en openen (vandaag!) naast de Newport Street Gallery hun restaurant, Pharmacy2. Het restaurant is gemaakt naar het idee van het kunstwerk Pharmacy van Hirst uit 1992. Het restaurant is geheel in apothekersstijl ontworpen en uiteraard zijn hier ook enkele kunstwerken van Hirst zelf te zien. Onderstaande video geeft alvast een impressie.

Medicijnen en pilletjes voeren de boventoon in het interieur. Zo zijn pillen afgebeeld op de vloer en de bar én kun je bij de bar terecht voor je ‘prescription’. Butterfly Kaleidoscope en Medicine Cabinets zijn enkele grote werken van Hirst die in het restaurant te bewonderen zijn. Verder heeft hij het interieur gedecoreerd met DNA-strengen en afbeeldingen van bloedcellen.

Pharmacy 2 will offer a selection of #Cocktails by #MarkHix #openingsoon #bar #london #londonrestaurants

A photo posted by @pharmacy2_official on

Vanaf vandaag is het restaurant van Damien Hirst naast de Newport Street Gallery te bezoeken.

Wij halen vaak inspiratie uit café’s, restaurants, hotels en winkels. Kijk maar even naar deze artikelen:

www.pharmacyrestaurant.com