Maartje Wieling
Maartje Wieling Shopping 25 sep 2016

CuKi Amsterdam: tafelaankleding die je terug brengt naar je favoriete land

Wij houden van lekker eten in een stijlvolle keuken. En dat komt goed uit, want sinds kort vind je op de Clercqstraat 48 in Amsterdam-West het leuke nieuwe zaakje CuKi! Het is een gezellige en vernieuwende winkel waar je alles kunt kopen voor een mooie tafelaankleding in verschillende stijlen die overal ter wereld te vinden zijn. Zo dagdroom je tijdens je maaltijd heerlijk weg naar je favoriete plek in de wereld.

Eigenaresse Marije Tigchelaar (31 jaar) begon haar kantoorbaan langzaam steeds minder leuk te vinden en merkte dat ze toe was aan iets nieuws. Door haar vele reizen – onder andere door verschillende delen van Amerika, Mexico, Hawaii, Fiji en Australië – viel het haar op dat eten in veel landen een belangrijk onderdeel van de cultuur is. Door alle verschillende culturen en gebruiken gaf elk land haar weer een andere ervaring en dit miste ze bij terugkomst in Nederland. Al snel begon het bij Marije te kriebelen: hier wilde ze iets mee doen! En zo werd het concept van CuKi geboren.

De eettafel ziet er in elk land natuurlijk anders uit en daar is het concept van CuKi op gebaseerd. In de winkel vind je momenteel onder andere spullen uit Indonesië, Guatemala, Beieren en Mexico. Maar ook uit alle hoeken van Nederland wordt het echte vakmanschap opgezocht. Het is een fijne mix van producten van goede kwaliteit en geïnspireerd op verschillende plekken uit de wereld.

Bij CuKi kun je voor van alles terecht: van de leukste theeglazen tot de mooiste schalen en borden. Maar bij tafelaankleding hoort meer dan servies! CuKi verkoopt dan ook leuke onderzetters, eettafels, mooie lampen, vloerkleden voor in de eetkamer en placemats in je favoriete stijl. Eigenlijk gewoon alles voor de aankleding van je eethoek.

Materiaal is volgens Marije heel belangrijk. Eigenlijk wordt al het servies dat te koop is in Nederland van keramiek gemaakt, maar lang niet al het keramiek is van dezelfde kwaliteit. Bij CuKi vind je veel porselein en fine bone China. Al het materiaal wordt in Europa geproduceerd en is duurzaam en vaatwasbestendig.

Ook voor specifieke verzoeken of persoonlijke wensen kun je bij CuKi terecht. Zoek je bijvoorbeeld soepkommen in een bepaalde kleur of maat en kun je ze nergens vinden? Dan kun je dat aangeven bij CuKi en dan gaat Marije samen met de leveranciers voor je op zoek!

Leuk weetje: sinds dit weekend heeft CuKi iets nieuws. Er komt een lijn uit met biologische thee van Het Groene Theehuis! Je kunt dus nu naast de tofste theeglazen, ook bij CuKi terecht voor de thee. Dit – samen met de rest van de collectie trouwens – is ook heel erg geschikt als leuk en origineel cadeau.

Check voordat je op de fiets springt naar CuKi om een nieuwe collectie glazen en borden in te slaan, nog snel even deze handige tips voor het shoppen van je servies!

Adres
De Clercqstraat 48
1052NH Amsterdam

MEER LEZEN
Op zoek naar meer bijzondere winkels en spots in onze hoofdstad? Ga ook eens langs bij het duurzame Hempstory in het red light district of Bar Botanique in de Dapperbuurt voor een instant safari-gevoel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
CuKi Amsterdam: tafelaankleding die je terug brengt naar je favoriete land
Sluiten