Florence
Florence Interieur 21 dec 2013

Creëer je eigen verticale kruidentuin voor in de keuken

Het begrip verticale tuin is al een tijdje een opmars aan het maken. Mocht je er echter nog niet bekend mee zijn, leggen we dat graag nog even uit. Een verticale tuin is eigenlijk precies wat de naam al doet vermoeden, namelijk een ‘tuin’ tegen een muur die de hoogte in gaat inplaats van op de grond. Een verticale tuin zie je ook veel binnenshuis, terwijl een ‘normale’ tuin zich natuurlijk toch vaak buiten bevindt.

Wees nou niet bang dat je je muur meteen helemaal moet volhangen met planten, want er bestaan vele manieren waarop je een verticale tuin kunt toepassen. Vandaag laten we een kleine, simpele en makkelijk toepasbare versie zien voor in de keuken, want met allerlei kruiden creëer je net zo goed een verticale kruidentuin. Bovendien hoef je op die manier niet met allerlei losse bakjes te werken voor je kruiden en staat het nog leuk aan de muur ook.

De verticale tuin van William Sonoma heeft ook nog een krijtbordrand eromheen waardoor je met krijt de namen van de kruiden heel makkelijk ernaast kunt schrijven. Bovendien heeft ‘de tuin’ plaats voor tien kruidenplantjes en bevat het een simpel irrigatiesysteem waarbij je bovenin het water erin laat lopen, dat zichzelf vervolgens geleidelijk verdeeld over de plantjes. Overtollig water wordt opgevangen door een verborgen bakje. Hoewel de makkelijkste manier natuurlijk gewoon het aanschaffen is, zien we voor de DIY’er ook nog mooie kansen liggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.williams-sonoma.com

Reageer op artikel:
Creëer je eigen verticale kruidentuin voor in de keuken
Sluiten