Rosa Bertram
Rosa Bertram Tips 12 apr 2019

4 creatieve manieren om gordijnen op te hangen

Als je aan gordijnen denkt, zie je waarschijnlijk twee van die lange stukken stof voor je, zo hangend voor het raam. Gordijnen zijn natuurlijk functioneel, maar kunnen ook decoratief en zijn wat ons betreft geschikt voor (bijna) elke kamer. Je mag best creatief denken bij het ophangen van je gordijnen. Geen idee waar we ‘t over hebben? We helpen je een handje.

Gebruik gordijnen om zachter licht door te laten

Helemaal als je raam op het zuiden ligt, is dit een perfecte manier om het licht subtieler binnen te laten schijnen. Je kent het wel: van die dunne, licht doorschijnende gordijnen. En dat hoeft echt niet suf te zijn. Wat je ook kan doen, is de gordijnen een beetje uit hun hoeken trekken, waardoor ze een deel van het licht opvangen! Een fijne bijkomstigheid is dat de ruimte er daardoor ook nog eens meer georganiseerd uitziet (Marie Kondo eat your heart out).

Vergeet de ramen

Natuurlijk, gordijnen zijn in principe gemaakt om een ruimte donker te maken. Maar wie zegt dat gordijnen alleen maar functioneel hoeven te zijn? Er zijn genoeg andere plekken waar je gordijnen kunt ophangen. Denk bijvoorbeeld aan een lange muur of een muur die schuin loopt. Dunne, decoratieve gordijnen kunnen daar prachtig bij staan, vooral als je ze strak tegen de muur laat vallen door een touwtje te spannen langs de muur.

Onze favoriete stijl? Een gordijn dat van de grond tot het plafond loopt! Dit geeft een ruimte extra luxe mee.

Lees ook: Gordijnen kopen: hier moet je op letten bij het opmeten van je ramen

Go crazy met kleur

Kleuren doen het altijd goed in huis. Een leuk idee voor je gordijnen is om hiermee te spelen. Misschien heb je in huis wel rustige kleuren en kan je met een zachte of juist opvallende kleur enorm veel sfeer brengen in de kamer. Misschien heb je al wat kleur in je huis en wil je dit juist accentueren met gordijnen in diezelfde kleur! Durf jij het aan? Zo niet, experimenteren kan altijd.

Gebruik het gordijn voor de textuur

Dikke gordijnen met grote plooien kunnen enorm veel met een ruimte doen. Een slaapkamer maakt het bijvoorbeeld ineens een stuk romantischer. Ga maar eens na: bij de vouwen in de gordijnen ontstaan er lichte schaduwen die opmerkelijk genoeg zorgen voor een knusse, romantische sfeer. Een optie is bijvoorbeeld om achter je bed een gordijn te hangen, gewoon tegen de muur. Daarmee geef je je slaapkamer in één klap die extra romantische touch. Je weet wat je te doen staat…

Meer slaapkamerinspiratie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 creatieve manieren om gordijnen op te hangen
Sluiten