Frederique Rekers
Frederique Rekers Interieur 20 feb 2021

5 manieren om op een creatieve manier je huis te verven

Een likje verf op je muur kan je interieur een geheel nieuwe look geven. Maar wat als je nu nét iets anders wilt dan gewoon een gekleurde muur, maar geen zin hebt in gedoe met behang? Wij laten je 5 manieren zien op je huis op een creatieve manier te verven.

Pak je verfkwast er maar bij en probeer een van deze verftechnieken vandaag nog uit.

Tapen maar

Tape is voor meer dingen goed dan je denkt. Je kan je verfkunsten er goed mee perfectioneren. Experimenteer met strakke lijnen en abstracte patronen en je zal zien dat jouw zó kamer een nieuwe look heeft gekregen.

Zorg ervoor dat het tape goed is aangedrukt aan de randen voordat je begint met verven.

Ombre effect verven

Geef je slaapkamer een upgrade door te werken met ombre. Je kan kiezen voor twee kleuren die in elkaar overlopen maar wat dacht je van een hele kleurenreeks die in elkaar overloopt? Niks is te gek en je kan jouw creativiteit helemaal los laten gaan.

Kunst op je muur

Een lege muur is ook maar zo saai. Mocht je creatieve vingers hebben dan kan je aan de slag. Je kan beginnen met losse vormen, maar je kan er ook voor kiezen om je muur te gebruiken als het witte doek van een schilderij.

Heb je nou niet de skills om als Picasso te werk te gaan, overweeg dan een combinatie van losse vormen en grote of juist kleine penseelstreken. Hierbij kan je natuurlijk extra hulpmiddelen bij gebruiken.

Stempelgereedschap

Het lijkt misschien een beetje op behang, maar deze muur kan je verven op een creatieve manier met je eigen handen. Je gebruikt stempels van schuim om verschillende vormen te creëren.

Wees creatief in je gebruik: je kan stempels kopen, maar je kan ze ook zelf maken van verschillende producten. Een foutje is niet erg, houd het speels, zodat het niet opvalt!

Structuur

Als je klaar bent met perfect geschilderde muren, kan dit een optie voor jou zijn. Creëer met penseelstreken en gemengde verf een gestructureerde look. Je kan met een droge borsteltechniek en een beetje ombre zorgen voor een dynamische afwerking.

Het leuke aan deze manier: iedereen kan het! Hoe meer imperfectie, hoe beter.

Hallo nieuwe look in huis – 6 handige tips om je gordijnen te verven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Domino

Reageer op artikel:
5 manieren om op een creatieve manier je huis te verven
Sluiten