Iris Wijnands
Iris Wijnands Diy 6 jan 2020

7 x creatief met kurk: deze DIY’s zijn écht leuk om te maken (en makkelijk!)

We gaan weer eens ouderwets knutselen met kurk! Maak je geen zorgen, het is niet zoals je knutselwerkjes op de basisschool. Je kan ook creatief met kurk zijn op een stijlvolle manier waarbij je gave dingen voor je interieur maakt.

Als je creatief bent met kurk heb je meteen een goede reden om nog een fles wijn open te maken! Dat is nou wat we een win-win (of wijn-wijn!) situatie noemen. Hopelijk heb je al een voorraadje kurken liggen, want voor de meeste van deze DIY’s heb je er best een aantal nodig.

Creatief met kurk DIY’s

1. Potjes voor kleine plantjes

Zoek je nog mooie potjes voor een klein vetplantje of een stekje? Als je creatief bent met kurk, kun je zelf een potje maken. Voor deze DIY hoef je slechts één fles open te trekken. Hol de kurk uit en vul ‘m met het plantje en een klein beetje vochtige aarde.

Als je een creatief bent, kun je nog een haakje of magneetstrip aan de kurk plakken, zodat je ‘m op kan hangen. Of plak er een aantal vast aan een plankje, zoals hierboven.

2. Creatief met kurk met grotere potten en vazen

In plaats van een plantenpot met één kurk, kun je ook potten maken met heel veel kurken. Check deze hierboven bijvoorbeeld eens. Lijm de kurken zo aan elkaar dat je een bakje krijgt. Je kunt de binnenkant nog eventueel bedekken met een stukje plastic, anders zal het water onder het bakje uitstromen.

3. Creatief met fotolijstjes van kurk

Je hoeft echt niet handig te zijn om creatief te zijn met kurk. Een fotolijstje maak je binnen een halve minuut. Maak een snee in de kurk, schuif een fotootje ertussen en je bent al klaar! Zet een aantal kurken met je favoriete foto’s bij elkaar en het ziet er meteen gezellig uit.

4. Een creatief kunstwerk van kurk

Wil je een kunstwerk dat niemand anders heeft? Neem een groot vel papier of een plankje en heel veel kurken. Schilder een deel van die kurken wit en maak een mooie vorm (zoals dit hert) op de plank. De rest van de kurken hou je bruin en plak je eromheen. Natuurlijk kun je met andere kleuren of figuren werken, maak er iets moois van!

5. Versier een klok

De tijd vliegt voorbij als je creatief bezig bent met kurk! Versier een normale, simpele klok door aan de randen twee rijen met kurk te plakken. Zo trekt je klok veel meer aandacht in je interieur dan een ‘kale’ klok die je zo in een winkel koopt.

6. Creatief met een vogelhuisje van kurk

In plaats van een vogelhuisje bij het tuincentrum halen, kun je ook een vogelhuisje van kurk maken. Het is even puzzelen om vier passende ‘muurtjes’ te maken, maar uiteindelijk is het een kwestie van aan elkaar plakken. Snij wel een gaatje in het huisje zodat het vogeltje naar binnen kan. Het dakje kan je van kurk of van hout maken.

7. Maak een prikbord

Zo zie je maar weer dat de meest simpele ideeën hartstikke leuk kunnen zijn. Plak heel veel kurken aan elkaar (eventueel in een dienblad of maak er een rand omheen) en hang deze op aan de muur. Steek er een paar punaises in en je hebt je eigen prikbord van kurk gemaakt.

Meer toffe DIY’s zien?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 x creatief met kurk: deze DIY’s zijn écht leuk om te maken (en makkelijk!)
Sluiten