Maud van Dijck
Maud van Dijck Interieur 1 jan 2022

8 ideeën voor dat knusse Cottagecore gevoel in huis

Voor een knus en gezellig huis is Cottagecore een goede keuze voor je interieur. Maar hoe creëer je die knusheid met deze stijl zelf het beste? Wij hebben acht ideeën die je graag in een Cottagecore interieur terug wilt zien.

Laat je inspireren door de natuur en omarm hem in je eigen huis.

8 ideeën voor een Cottagecore huis

1. Textiel en breiwerk

Gebruik veel textiel om een zachte uitstraling aan je interieur te geven met kussens en dekens. Je wilt een groot zacht vloerkleed in je Cottagecore woonkamer hebben.

Kies daarbij ook voor toffe patronen voor je textiel zoals ruitjes of blokjes die een vintage gevoel hebben. Ook bloemenprints zijn een leuke keuze. Of brei zelf een kussen, want zelfgebreide items hebben pas echt een knusse look.

2. Dekens leuk stylen

Ga met dekens aan de slag in je interieur. Style ze op een casual manier in je interieur door ze over je bank, stoel of bed te leggen. Hierdoor krijgt je interieur meteen een comfortabelere sfeer.

Een deken over je bank of bed stylen voor een frisse look? Wij zeggen doen!

3. Heel veel hout

Hout mag niet ontbreken in een Cottagecore interieur. Het liefst wil je zelfs mixen met verschillende houttonen om een dynamischer interieur te creëren.

4. Style houtblokken of boomschijven in huis

Heb je een haard of houtkachel? Dan wil je al helemaal houtblokken in je interieur verwerken. Haardhout is heel leuk om in je huis te stylen voor een rustieke en warme sfeer.

De mooiste manieren om haardhout op te bergen in je interieur

5. Vintage bloemenvaas

Prachtig is deze oude bloemenvaas! Het vorm van het design is ook heel tof, want het is een schenkkan. Deze kan zou je dus ook als waterkan kunnen gebruiken.

6. Veldboeketten

Maar het staat natuurlijk nog leuker in een Cottagecore interieur met mooie bloemen erin. En nog specifieker: met mooie wilde bloemen. Verzorg ze goed en ze zullen jouw huis voor een tijdje leuk opfleuren!

Veldboeket uit eigen tuin plukken? Deze 6 wilde bloemen groeien makkelijk

7. Haal de natuur naar binnen

Naast hout en bloemen wil je nog meer natuurlijke elementen naar binnen brengen. Planten mogen ook niet ontbreken. Style ze op een manier in huis waardoor het lijkt alsof ze vrij door je huis groeien. Hierdoor krijgt je interieur namelijk nog meer een natuurlijke uitstraling dan wanneer je planten allemaal perfect in potjes op een rijtje staan.

8. Veel natuurlijk licht

Voor je planten mag het zonnetje dan ook wel schijnen. Een prachtige lichtinval maakt ieder interieur mooier. Maar met Cottagecore waar je volop natuurlijke materialen gebruikt zal de zon ze nog meer versterken.

Wordt deze hippe kleur dan dé trend van 2022 voor in de keuken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

House Beautiful

Reageer op artikel:
8 ideeën voor dat knusse Cottagecore gevoel in huis
Sluiten