Renée Leeuw
Renée Leeuw Architectuur 15 feb 2015

Cool, twee studenten bouwden dit kleine huisje voor minder dan 430 euro

Bij gebrek aan budget komen vaak de meest creatieve en verrassende ideeën tot stand. Zo moesten twee studenten van Iowa’s Central College wilden een klein en duurzaam huis bouwen voor hun afstudeerproject. In eerste instantie stelden zij een budget van €2.942,- voor, maar toen dit geweigerd werd, probeerden de studenten het huis zo goedkoop mogelijk te maken.

En dat is gelukt, want voor minder dan €430,- slaagden zij erin om dit kleine schattige huisje te bouwen. Hoe zij dit deden? Door zoveel mogelijk materialen te recyclen en simpel overal vandaan te halen.

Dit is overigens niet het eerst kleine huis dat voor weinig geld gebouwd is. Eerder zagen we dit gave huisje van 18 vierkante meter gebouwd door een stel, dat onafhankelijk wilde zijn van hoge hypotheken en ook dit kleine huisje, dat gebouwd werd in samenwerking met een Zweedse universiteit.

De structuur is bijvoorbeeld afkomstig van een graanschuur, de haard hebben zij gekregen en ook de ramen zijn aan hen gegeven. Voor een overzicht van de uitgaven verwijzen we je naar de website van de het Central College.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

curbed.com

Reageer op artikel:
Cool, twee studenten bouwden dit kleine huisje voor minder dan 430 euro
Sluiten