Cool: overnachten in een edelsteen

Over een tijdje is de wereld waarschijnlijk een heel groot kunstwerk rijker, want het Nederlandse architectenbureau NL Architects heeft een heel bijzonder plan: een reeks hotels in de vorm van edelstenen.

Het eerste kristallen hotel zou op een kunstmatig eiland in de buurt van Hainan gebouwd worden. Daarna is het de bedoeling dat soortgelijke hotels gebouwd worden op verschillende plekken over de hele wereld. Wij zijn heel benieuwd hoe dit gebouw in het echt wordt en we zouden er heel graag een nachtje doorbrengen.

kristal architectuur roomed 1
kristal architectuur roomed 2

Het hotel krijgt de vorm van een amethist; een lila tot donkerpaarse, doorzichtige steen met een glasachtige glans. De edelsteen werkt beschermend en zuiverend en het geeft je meer inzicht in je eigen gedrag en keuzes.

kristal architectuur roomed 3
kristal architectuur roomed 4
kristal architectuur roomed 5

Met dit gebouw is wel héél groots uitgepakt, maar je kunt glimmende edelstenen en kristallen natuurlijk ook iets subtieler in jouw interieur brengen.

kristal architectuur roomed 6
kristal architectuur roomed 7
kristal architectuur roomed 8

Wil je meer bijzondere architectonische hotels zien? Kijk dan eens naar dit bijzondere hotel dat geinspireerd is op de zonsopgang.

www.designboom.com

Reageer op artikel:
Cool: overnachten in een edelsteen
Sluiten