Evy van Laere
Evy van Laere Boek 9 apr 2015

Cool, een tent opgebouwd uit boeken!

In het Amerikaanse Berkeley, in de staat Californië, vindt in juni het eerste Bay Area Book Festival plaats. Op het festival komt een bijzondere tent te staan, namelijk een monumentale kunst installatie, opgebouwd uit maar liefst 50.000 gedoneerde boeken en gemaakt in samenwerking met kunstenaarscollectief FLUX Foundation. De opzet hiervan is een stille ruimte te creëren waarin de bezoekers zich letterlijk en figuurlijk in een boek wanen.

De tent van boeken zal twee dagen deel uitmaken van het festival en biedt een serene leesplaats aan bezoekers. Deze mogen de boeken ook gratis mee naar huis nemen, waardoor de installatie continu verandert en in beweging blijft.

De leestempel, genaamd Lacuna, heeft de typische, ronde vorm van een tent of tipi. Binnenin bevinden zich twaalf afgezonderde nissen van opeengestapelde boeken. Deze worden met elkaar verbonden via een draadstructuur aan het plafond, gesponnen uit gescheurde boekenteksten en bladzijden.

Bekijk ook volgend filmpje voor meer informatie over de tent.

Nog een mooi voorbeeld van kunst met boeken vind je hier.

Of de tent van boeken er ook werkelijk komt, hangt af van de fondsen die ze verwerven. Ook jij kan het project steunen via Kickstarter.com

www.citylab.com

Reageer op artikel:
Cool, een tent opgebouwd uit boeken!
Sluiten