Renée Leeuw
Renée Leeuw Design 14 apr 2015

Cool, dit glas-in-loodraam kan jouw telefoon opladen

Je telefoon opladen aan een raam? Yes, als het aan Marjan van Aubel ligt, kunnen we dat over een aantal jaren allemaal. De Nederlandse ontwerper maakt gebruikt van een techniek waarbij het daglicht via fotosynthese zorgt voor stroom. Aan de hand van deze techniek ontwierp zij current table en current window, producten die je telefoon opladen met zelf-opgewekte stroom!

Anders dan bij zonnepanelen hebben de tafel en het glas-in-loodraam geen direct zonlicht nodig. Gewoon daglicht geeft de producten voldoende energie!

Dit is overigens niet de eerste keer dat we verrast worden door deze Nederlandse dame. Zij ontwikkelt al wat langer producten, die energie opwekken met natuurlijk licht. Zo maakte zij bijvoorbeeld dit servies, dat gekleurd is met het pigment van spinazie en bessen, waardoor de kleur omgezet wordt in stroom bij aanraking met natuurlijk licht.

Wij vinden het vooral heel cool dat een ‘klassiek’ item als een glas-in-loodraam gecombineerd wordt met zo’n een duurzame techniek van stroom opwekken en zodoende een moderne functie krijgt. Hoe Marjan van Aubel de toekomst van dit raam ziet? Zij ziet kerken en scholen met glas-in-loodramen, die zorgen voor stroom op een natuurlijke en duurzame manier.

Wij zijn heel benieuwd naar de current table en current window en zijn dan ook heel blij dat Marjan met beide ontwerpen aanwezig zal zijn tijdens de Salone del Mobile 2015 in Milaan. Bij de Unseen Energies Show van 14 t/m 19 april om precies te zijn! Zien we jullie daar bij het raam je telefoon opladen?

Volg ons op Instagram voor een foto-verslag van de Salone del Mobile 2015 en check #roomedgoesmilano

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.marjanvanaubel.com

Reageer op artikel:
Cool, dit glas-in-loodraam kan jouw telefoon opladen
Sluiten