Iris Wijnands
Iris Wijnands Binnenkijken 17 nov 2019

In dit appartement wordt gespeeld met contrasten tussen licht en donker

Het is best gedurfd om veel contrast aan je interieur toe toe voegen. Maar wanneer het op de juiste manier is toegepast, wordt het een interieur to die for. We gaan eens kijken hoe dat in dit appartement zo mooi is gedaan, dat spelen met contrast tussen licht en donker in het interieur.

Donkere meubels in een kamer met witte muren, dat valt meteen op. Het lichte appartement heeft grote ramen die het contrast tussen donker en licht alleen nog maar versterken.

licht en donker interieur
Bron: Bolaget

Licht en donker interieur in de eetkamer

In de eetkamer valt er ontzettend veel licht naar binnen door de grote ramen. Een handige manier om meer licht door de ramen te laten komen is het kiezen van dunne gordijnen in een lichte kleur.

Dan het contrast dat we zien tussen de enorme lichte kamers en het donkere interieur. Juist in een licht huis kan zwart prachtig zijn. Er is een gitzwarte leren bank in de hoek gezet, het kleed en de stoelen zijn zwart en de kunst aan de muren is ook donker. Wanneer je dit zou doen in een huis met minder (natuurlijk) licht, zou dit een heel andere uitstraling geven.

licht en donker interieur
Bron: Bolaget

We zien al een mooi doorkijkje naar de woonkamer, maar daar gaan we straks uitgebreid naar kijken. We zien hier namelijk iets interessants op de muur. De schilderijen die in de eetkamer hangen zijn een perfect voorbeeld van het combineren van licht en donker in het interieur.

Een witte tafel en zwarte stoelen, witte muren en een zwarte bloempot. Overal zien we harde contrasten.

licht en donker interieur
Bron: Bolaget

Licht en donker interieur in de woonkamer

In de woonkamer zien we meteen dat het contrast hier tussen licht en donker groot is. Er is gekozen voor een rustige basis: witte muren, een wit kleed en in de hoek zien we nog een witte kast. Bij die witte basis zijn donkere interieuritems toegevoegd, zoals de donkergrijze bank en de twee grote schilderijen die het wit van de muur breken.

Kijk ook eens naar boven, naar de bijzondere plafondlamp. De witte uiteinden hangen precies voor het donkere schilderij. We zeggen het nog één keer: contrast! Prachtig toch, om te spelen met licht en donker in het interieur?

Meer inspiratie halen uit de meest prachtige interieurs?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In dit appartement wordt gespeeld met contrasten tussen licht en donker
Sluiten