Conceptueel design in het hart van Barcelona

Conceptueel design is een vrij vaag begrip. Want wanneer is een huis, item of meubelstuk conceptueel en wanneer niet? Conceptueel design wordt vaak gezien als abstract, maar dat betekent niet dat het ontwerp meteen nutteloos is of alleen maar is ontworpen om naar te kijken. Bij conceptueel design staat juist de bruikbaarheid van het ontwerp voorop, maar dan wel met een duidelijke visie en héél esthetisch verantwoord. Dit huis in Barcelona, ontworpen door Guillermo Santomà, is een perfect voorbeeld!

Ben je benieuwd naar meer van zulke ontwerpen? Bekijk dan ook eens dit te gekke huis in Tokyo.

Vanaf de buitenkant gezien is het bijna niet te raden wat er achter deze voorgevel uit 1920 schuilgaat. Alleen de knalgele deuren verraden het kleurenpalet van het interieur al een beetje: veel felle kleuren!

Het huis lijkt op een gallerie of kunstproject, maar niets is minder waar. Het huis is wel degelijk verbouwd als woonhuis, namelijk voor de architect zelf!

Santomà huurde vijf jongens uit de buurt in om hem te helpen met de verbouwing. Hij vroeg aan de jongens om het huis helemaal leeg te halen, maar ze moesten wel een aantal authentieke elementen bewaren. Santomà heeft deze elementen – denk aan de tegels, deuren en sierlijsten – gebruikt om het huis opnieuw te ontwerpen.

Het resultaat van deze bijzondere manier van ontwerpen en verbouwen is een prachtig huis, dat veel verschillende interieur stijlen heeft: stoere materialen, klassieke architectuur en veel felle kleuren.

Conceptueel design wordt vooral veel gebruikt in designwinkels, zoals deze brillenwinkel in Griekenland. Deze winkel ziet er zó cool uit, dat we er wel zouden willen wonen!

www.yellowtrace.com.au

Reageer op artikel:
Conceptueel design in het hart van Barcelona
Sluiten