Shopping 8 apr 2014 admin

Concept store MaisonNL: een knusse schatkamer die voelt als thuiskomen

Eén van de leukste dingen van dit werk, is het op zoek gaan, tegenkomen of vinden van de leukste (nieuwe) adressen om inspiratie op te doen of (het liefst nog) tot aankopen over te gaan. En deze adressen delen wij natuurlijk weer graag met jullie. Sharing is caring tenslotte.

Vandaag nemen we een kijkje bij concept store ‘MaisonNL’.

roomed-maisonnl

Schatkamer
Over de smalle lichthouten vloer klinkt het getik van een paar hakken. Een klant laat haar ogen lustvol over al het schoons glijden. Elk item is bijzonder en lijkt met zorg gemaakt. Van romantisch, delicaat servies tot schilderijen van dieren in pak. Maar ook tribal-achtige sieraden en kledingstukken van Scandinavische merken sieren ‘de schatkamer’. Haar handen jeuken zichtbaar. “Ik zou hier wel de hele dag rond kunnen kijken,” zegt ze. “Dat mag,” lacht eigenares Cora, “we zijn tot zes uur open.” En eigenlijk vat je MaisonNL precies zo al samen.

roomed-maisonnl6
roomed-maisonnl12
roomed-maisonnl26-1

Thuiskomen
Cora en Jonett, “al jaren verliefd, eh ..nee vriendinnen” (maar het voelt zogezegd wel als een soort huwelijk), openden eind oktober 2011 hun eigen conceptstore MaisonNL aan de Utrechtsestraat in Amsterdam. Inmiddels is het hun tweede – al dan niet eerste – thuis waar eenieder meer dan welkom wordt geheten. Met veel enthousiasme vertellen ze het verhaal achter dat ene speciale potje, geven ze je advies, helpen ze je bij het vinden van een leuk cadeautje voor je vriendin of babbelen ze aan een stuk door over tv-serie House of cards.

roomed-maisonnl30
roomed-maisonnl34
roomed-maisonnl41

Bijzondere items
Het hartelijke tweetal (vooruit, drietal – hond Donna hoort er ook bij) is volledig op elkaar ingespeeld en meningsverschillen kennen ze amper. “We hebben allebei dezelfde smaak en verkopen hier dan ook alles wat wij mooi vinden. We vinden het belangrijk dat elk item bijzonder is.” Inspelen op trends doen ze niet, enkel op hun gevoel en dat resulteert in een mooie, diverse collectie waar niet echt één stempel op te drukken is. Doordat ze wekelijks nieuwe items toevoegen, blijft MaisonNL verrassen. Je wilt ofwel alles hebben of je vindt het vreselijk, meent Cora. Drie keer raden bij welke groep wij horen.

roomed-maisonnl24-1
roomed-maisonnl3
roomed-maisonnl17

Adres:
Utrechtsestraat 118
1017 VT Amsterdam

Openingstijden:
Ma: 13:00 – 18:00 uur
Di – Za: 10:30 – 18:00 uur
Zo: 13:00 – 17:00 uur

roomed-maisonnl2
Reageer op artikel:
Concept store MaisonNL: een knusse schatkamer die voelt als thuiskomen
Sluiten