7 x tips: zo creëer je de mooiste computer setup

7 x tips: zo creëer je de mooiste computer setup

Op Instagram zien we ze vaak voorbij komen: de mooiste computer setups. Op jaloers op te worden. Gelukkig komt zo’n prachtige computer setup een stukje dichterbij met de tips die we voor je verzameld hebben.

Is jouw bureau ook altijd een rommeltje? Let dan even goed op, want werken, studeren, gamen, alles wordt leuker achter een mooi gestyled bureau. En met de onderstaande tips is zo’n goed gestyled bureau binnen handbereik.

1. De basis: ga voor een goed bureau

Misschien wel het belangrijkste is een goed, mooi bureau. Ga voor een tijdloos design waar je niet snel op uitgekekn raakt. Gelukkig zijn er tegenwoordig voor elk budget prachtige exemplaren te vinden.

2. Maak gebruik van LED-strips

Wat we vaak terug zien bij mooie computer setups, is het gebruik van een gekleurde LED-strip. Deze LED-strip plak je achter de rand van je bureau (of computer, of waar dan ook), en met een afstandsbediening verander je de kleur. Met één druk op de knop verander je de hele ambiance van je home office. Helemaal leuk als je vaak ‘s avonds aan het werk of aan het gamen bent.

You guys loved the last iteration of this setup, so here is its latest update! A perfect example of minimalism while still maintaining a personal touch, and the best possible balance between natural lighting and LED backlighting. Definitely my favourite setup in 2018 so far, huge props to the owner for creating this work of art! By: @k1lo_ (u/K1LO_ on Reddit). Check out the link in my bio! Tag a friend who might like this page! DM me your setup to be featured! #setup #dreamsetup #workstation #battlestation #workspace #pcgaming #deskspace #desksetup #gaming #game #gamer #gamingsetup #pc #pcmasterrace #computer #technology #gamingrig #tech #pcgamer #gamingrig #dreamroom #cpu #pcmr #gamers #videogames #gamerlife #watercooled #pcgaminghub #intel #nvidia

A post shared by Mal – PC Builds and Setups (@pcgaminghub) on

3. Houd het rustig

Laat je bij je computer setup niet afleiden door allerlei tierelantijntjes. Ga voor een simpele basis. Met een strak bureau, computerschermen, een grote muismat en mooi licht kom je al een heel eind. Less is more, om er maar even een cliché bij te pakken.

Zorg ervoor dat alle spullen die op je setup komen een eigen plekje krijgen, en leg het daar altijd weer terug. Houd je setup altijd goed opgeruimd en schoon – de meest cleane setups zijn over het algemeen het meest aantrekkelijk.

esquire

4. Ga voor een plantje

We hoeven je vast niet te vertellen waarom je een plantje op je bureau zou moeten hebben. Planten zorgen er namelijk voor dat de lucht gezuiverd wordt, dat je je beter kunt concentreren én dat je gelukkiger bent. Wees dus niet bang om wat groen toe te voegen aan je ideale computer setup.

5. Werk snoeren en draadjes zo veel mogelijk weg

We kunnen er niet omheen: met het bouwen van een computer setup, zul je altijd te maken krijgen met snoeren en draden. Alhoewel, wist je dat je een speaker binnen een handomdraai draadloos kan maken met dit apparaatje? Snoeren en draden op je bureau staan echter ontzettend rommelig. Probeer dan ook altijd de snoeren zo veel mogelijk weg te werken. Je zult zien dat je ineens veel geconcentreerder kunt werken.

6. Creëer meer ruimte door planken op te hangen

Bureaus hebben een beperkte hoeveelheid ruimte. Heb je het gevoel dat je te veel spullen voor jouw bureau hebt? Denk er dan eens over na om planken aan de muur boven de computer te hangen. Het is een simpele maar effectieve manier om je bureau rustig te houden, maar toch extra ruimte creëren.

7. Geef je computer setup een persoonlijk tintje

Houd je ontzettend veel van Marvel-films? Zet dan een leuk poppetje op een plank. Of ben je verzot op een botanisch printje? Dan is een fotolijstje met een mooie foto iets voor jou. Zorg er in ieder geval voor dat je computer setup persoonlijk wordt, en dat het voor jou een feestje is om er te mogen zitten.

imgur

Nog meer inspiratie:

Wij van Roomed houden van fijne inspiratie voor de mooiste home office. Voeg eens wat quotes aan je home office toe voor een flinke schop onder de kont. En ook erg stijlvol: een zwarte home office.