Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Binnenkijken 7 feb 2019

Klein maar fijn: deze compacte studio heeft alle ruimte die je nodig hebt

Klein wonen is vaak lastig, want waar moet je in hemelsnaam al je spullen kwijt? Tegelijkertijd is klein wonen ook heel erg fijn, want je kunt simpelweg niet zoveel spullen kwijt en wordt dus gedwongen om minimalistischer te leven en kritisch naar je spullen te kijken. En met zo’n prachtige studio als deze is er helemaal niks mis mee om wat minder vierkante meters te bezitten.

Simplicity is key en dat is iets wat dit interieur in deze compacte studio maar weer goed bewijst.

compacte woonkamer
bed in studio

Compact wonen

Een bed om in te slapen, een bank om op te hangen, een tafel om aan te eten en een keuken, meer heb je stiekem ook niet nodig om ‘gewoon’ je leven te kunnen leiden. Deze studio heeft alle ruimte die je nodig hebt en weet de ruimte perfect te verdelen in verschillende oppervlaktes.

De ‘woonruimte’ wordt mooi bij elkaar gehouden gebruik van het vloerkleed. Het ruime bed valt in de minimalistische stijl niet eens op in de ruimte.

fotolijsten aan muur
compacte studio

Rust en natuurtinten

Belangrijk in een kleine ruimte is dat je het interieur rustig en minimaal houdt. Dat is in deze compacte studio helemaal het geval. Er wordt gebruik gemaakt van veel grijs- en natuurtinten, waardoor de kleine ruimte niet klein aanvoelt.

Er zijn weinig decoratieve items in de ruimte te vinden, maar de decoratie die aanwezig is ís er ook echt. De gallery wall springt meteen in het oog door de grote lijsten met imponerende platen.

Witte keuken

Wit is het codewoord

Om een kleine ruimte niet te vol te laten lijken en de kracht mee te geven die het verdient, is wit de kleur die je hebben moet (als we het zo mogen noemen, natuurlijk). Door wit de hoofdtoon te geven, hou je de studio licht en ruimtevol.

Ook de planten geven een rustige toon mee aan de studio, waardoor je wel decoratie hebt, maar geen drukte creëert in de kleine ruimte.

Een rustige badkamer

Ook in de badkamer voert wit de boventoon. Verder gebeurt er eigenlijk weinig en is alles opgeborgen in kastjes. Maar wat je er wel aantreft? Een plantje, natuurlijk!

Wij worden in ieder geval helemaal rustig van deze Scandinavische studio en krijgen spontaan opruimwoede.

De kracht van een simplistisch interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Klein maar fijn: deze compacte studio heeft alle ruimte die je nodig hebt
Sluiten