Compacte studio met te gekke glazen roomdivider en ruimtelijk interieur

We weten zeker dat je uit deze compacte studio in Stockholm een heleboel inspiratie kunt halen! Naast de handige indeling heeft het appartement een paar handige features waardoor de studio – ondanks de kleine oppervlakte – toch een ruimtelijke uitstraling heeft. Eén element dat daarbij helpt, is natuurlijk de prachtige glazen roomdivider.

Zoals we je eerder al met dit appartementje lieten zien, is zo’n glazen wand een super goede oplossing om de slaapkamer te scheiden van de rest van de woning, zonder de ruimtelijkheid weg te halen. Wanneer je er een dichte muur neer zou zetten, zou de ruimte nog kleiner ogen.

Het appartementje is niet groot, maar het heeft de indeling mee: de open keuken en de vele ramen zorgen ervoor dat het appartementje er ruimtelijk uitziet. Ook de open hal is super handig: de nis doet dienst als garderobe. Zo hangen de jassen uit het zicht.

Door slimme designer tricks toe te passen krijgt het interieur een ruimtelijke uitstraling. Zo sluiten de bovenkasten in de keuken niet helemaal aan op de haakse muur. Hierdoor is deze kast meer een los object dan één massief geheel. Het ‘zwevende’ aanrechtblad is ook slim gekozen, dit voegt ook weer meer ruimtelijkheid toe. Hetzelfde geldt voor de eettafel en stoelen. De eettafel bestaat uit een los tafelblad en industriële schragen. In zo’n kleine ruimte is het altijd slim om te kiezen voor een aantal ‘luchtige’ meubels.

Een goede tegenhanger bij alle ruimtelijke objecten is de bank. Deze is natuurlijk vrij log en massief, maar dat zorgt juist voor een fijn contrast!

>> Grappig! Dit zegt je bank over jouw persoonlijkheid

Het paradepaardje van de studio is toch wel de prachtige industriële wand. Het is de perfecte backdrop voor de bank. De witte kastenwand en het bed zorgen voor weinig afleiding, wat weer zorgt voor een rustig en clean interieur.

Ben je net als wij verliefd geworden op deze zithoek? Wij maakten een handige shop the look zodat je een soortgelijk interieur makkelijk bij elkaar kan shoppen. En ja, we hebben zelfs een budgetvriendelijke versie gevonden voor de glazen roomdivider!

De handige inbouwkast, waar het bed precies in past, zorgt voor genoeg opbergplek. Een soortgelijke kast zagen we al eerder in dit appartement, en we raken er steeds meer van overtuigd dat het een van de betere oplossingen is in kleine slaapkamers!

Woon je zelf ook in een studio of loft en wil je nog iets doen aan de indeling van het huis? Naast zo’n glazen wand als in dit appartement zijn er nog veel meer alternatieven voor muren. Zo kun je toch bepaalde ruimtes afsluiten op een stijlvolle manier! Bekijk hier onze zeven favoriete voorbeelden.

www.fantasticfrank.se

Reageer op artikel:
Compacte studio met te gekke glazen roomdivider en ruimtelijk interieur
Sluiten