Compacte studio met Scandinavisch interieur en fijne accessoires

Een compact appartement kan nog weleens ‘vol’ ogen. Daarom is het handig om de ruimte die je nog over hebt in gedachten te houden wanneer je aan het shoppen bent voor een nieuwe stoel of accessoires en te gaan voor een meer minimalistisch interieur. Want veel poespas oogt in een klein appartement of studio snel chaotisch en dat is nou juist wat je níet wilt wanneer de slaap- en woonkamer één ruimte zijn. Dit mooie appartement met een fijn Scandinavisch interieur is een goed voorbeeld van hoe je in een klein appartement toch heel wat accessoires, planten en bloemen kwijt kunt. En dat zonder dat het rommelig lijkt of de woning juist kleiner maakt!

Het geheim? Het ‘clusteren’ van de accessoires! Bekijk snel de foto’s en onze tips zodat je jouw kleine paleisje ook kunt vullen met een rustig en samenhangend interieur.

Hoewel het slapen en ‘wonen’ in één ruimte gebeurt, is de indeling van de studio meteen duidelijk. Bij binnenkomst staan voorin het bed en de kledingkast en achterin bevindt zich de zithoek. De accessoires staan vooral op de twee dressoirs aan de zijkanten van de kamer. Hier worden verschillende groene planten met elkaar gecombineerd voor wat meer kleur in de ruimte. Op de rechter sidetable staan de accessoires en opbergdoosjes aan één kant van het dressoir. Omdat het dressoir niet helemaal gevuld is, oogt het toch een stuk rustiger.

Benieuwd waar je de spullen uit de woonkamer kunt kopen? Shop the look hier.

Om het interieur rustig te houden is een dichte garderobekast wel de beste optie. Deze kast heeft hoogglans witte deuren. De deuren reflecteren het licht, waardoor de kamer groter oogt.

Om meer zitplek te creëren staat er in het midden van de kamer een stoel met draadstructuur. Dit is een goede keuze, want een dichte fauteuil zou meteen al veel ruimte én doorkijk wegnemen.

Aan de andere kant van de hal is de keuken. Naast al het wit is er in de hal wel gekozen voor een flashy behangetje!

Gelukkig heeft deze studio een aparte keuken die groot genoeg is voor een kleine eettafel. En ook hier zijn de accessoires geclusterd op de eettafel zodat de rest van de keuken rustig en opgeruimd blijft. Rondom de eettafel staan kleine, stapelbare krukjes, die ook in de woonkamer goed van pas komen als extra zitplek.

Ben je geïnspireerd door dit heerlijke appartement en wil je thuis ook aan de slag? Lees dan zeker even dit artikel over ‘de regel van drie’ voor nog meer balans tussen verschillende soorten accessoires.

www.stadshem.se

Reageer op artikel:
Compacte studio met Scandinavisch interieur en fijne accessoires
Sluiten