Joëlle Kraaij
Joëlle Kraaij Uncategorized 9 augustus 2016

Compacte studio in Florence met slim en modulair design

In elk huis wil je het maximale uit de ruimte halen, maar vooral in een klein huis is het belangrijk om elke centimeter goed te benutten. Je wilt genoeg opbergruimte maar niet het gevoel hebben dat je in een kast leeft. Deze twee eisen verwerkte architecte Silvia Allori goed in het ontwerp van deze compacte studio in Florence. Het appartement, gebouwd in 1970, is compleet gerenoveerd en kreeg hierdoor een totaal nieuwe look. De studio laat zien dat lichte kleuren en een efficiënte indeling dé key elementen zijn voor een fijne, compacte leefruimte.

Wat direct opvalt zijn de witte balken, die Silvia in de lengte van het appartement plaatste. Zo wist ze een ruimtelijk gevoel te creëren. Daarnaast koos ze voor een witte basis. Hierdoor komen de contrasterende meubels extra goed tot hun recht, maar blijft de sfeer in het appartement rustig.

Grote raampartijen zorgen voor veel licht, wat weer een verruimend effect heeft. Wil je even iets meer privacy of juist iets minder licht? Houd de zon dan tegen met luiken of ga voor één van deze zonweringen.

In deze compacte studio zitten veel verborgen ruimtes. Zo kun je één van de wandpanelen naar beneden halen. Op breng je een tafel tevoorschijn waar je met minstens vier personen heerlijk kunt dineren. Ook zie je dan meteen de boekenkast tevoorschijn komen. Wanneer je klaar bent met dineren of lezen, klap je alles weer in. Opgeruimd staat netjes!

Hetzelfde geldt voor de minimalistische keuken. Deze bevindt zich in een tussenruimte. Wanneer je het gordijntje dichtschuift, is ook meteen alle rommel uit beeld. Woon je ook in een huis met kleine keuken? Bekijk deze vijf tips om optimaal gebruik te maken van je kleine keuken.

Opvallend is ook de wand met gaten. Deze zogenaamde peg wall is ideaal in een compacte studio, omdat je de muur zo modulair maakt. Je kunt er staven in steken en zo een boekenplank creëren bijvoorbeeld. Zie hier meer voorbeelden en voordelen van een peg board.

www.designboom.com

Reageer op artikel:
Compacte studio in Florence met slim en modulair design
Sluiten