Hannah Westra
Hannah Westra Compact Wonen 20 okt 2015

Compact wonen op 26 vierkante meter in een huis van multiplex

We hebben op Roomed al heel wat laten zien op het gebied van compact wonen. Zoals dit kleine huis, waar een familie op vijftig vierkante meter woont, verdeeld over drie verdiepingen. Juist toen wij dachten dat het niet gekker kon, kwamen we dit mini-huis in Japan tegen. Dit huis heeft namelijk een woonoppervlak van zesentwintig vierkante meter. En ja, het heeft zelfs meerdere verdiepingen!

Het mini-huis is een ontwerp van studio Flathouse. Om de ruimte groter te laten voelen, werkten de architecten de hoogte in. Dat betekent dus ook dat het beperkte aantal vierkante meters is verdeeld over verschillende verdiepingen.

Aangezien de verdiepingen open zijn (het zijn dus eigenlijk een soort tussenverdiepingen) en het plafond daardoor wel redelijk hoog is, lijkt het inderdaad lekker ruim. Slim! Hoewel we meestal zeggen dat wit een ruimte groter maakt, voegt het gebruik van multiplex hier juist het gevoel van ruimte toe. Daarbij voelt het huis meteen veel levendiger. Heb jij ook een klein huisje? Lees hier nog meer tips om de ruimte groter te laten lijken.

Op de eerste verdieping zit een kleine eat-in keuken. Deze is dus eigenlijk extra, naast de normale keuken. De badkamer zit deels onder de eerste verdieping en heeft zelfs een bad. Bizar wat er allemaal past in zo’n compacte ruimte!

>> Zeven ideeën voor de kleine badkamer

Zo’n ruimte die voornamelijk bestaat uit tussenverdiepingen lijkt in eerste instantie niet erg kindvriendelijk. Aangezien de bewoners wel een klein kind hebben, bedachten de architecten een handige constructie met netten. Hierdoor is ook de bovenste verdieping veilig genoeg om te spelen. In dit artikel lees je alle do’s en dont’s voor een speelkamer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.flathouse.net

Reageer op artikel:
Compact wonen op 26 vierkante meter in een huis van multiplex
Sluiten