Dit huis leert ons hoe je compact kunt wonen mét kleur

De architecten van Nimtim architects waren niet bang om kleur toe te voegen aan dit compacte huis in de Westbourne Gardens in Londen. Het is een opvallende keuze om het kleine appartement veel kleur te geven, omdat kleur een ruimte vaak druk maakt e ook niet perse groter doet lijken. Maar mede dankzij de hoge plafonds voelt het appartement toch ruimtelijk.

Een tijdje terug gingen we op bezoek bij Emma Peijnenburg in Amsterdam. Ook zij liet ons zien dat een klein huis je niet per definitie weerhoudt van een kleurig interieur.

De prachtige lichtblauwe keuken is erg gewaagd, maar in deze ruimte pakt het perfect uit. De vloer heeft namelijk een vrij lichte kleur en door de vele lichtinval oogt de keuken erg fris. Met een gele stoel krijgt het geheel een vrolijk effect zonder dat het kinderlijk wordt.

Het smaragdgroene tafelblad van marmer weerkaatst het licht van het raam. Door de tafel te combineren met stoelen in dezelfde tint blijft het een rustig geheel. Wist je trouwens dat je een marmeren tafelblad ook heel gemakkelijk kunt faken?

Waar veel lampen de lichtinval blokkeren doet een glazen lamp dit niet en laat deze juist het licht binnen. In de wand achter de tafel vinden we weer details in de primaire kleuren. Door de kastenwand zelf wit te houden springen de kleuren er uit zonder dat het te druk wordt in de kleine ruimte.

In de hoek van de kamer zien we de Eames Elephant waar wij erg blij van worden. Eigenlijk werd dit designstuk voor kinderen gemaakt, maar wij vinden dat de olifant ook prima als pronkstuk in een kinderloos huis kan staan. Het vrolijke schilderij boven de klassieke haard laat alle primaire kleuren nog eens terugkomen. Zo wordt het woongedeelte één geheel.

Wanneer je langs de keuken loopt kom je in een ruimte met kastenwanden terecht. We vinden daar meteen weer een design item, namelijk de CH24 Wishbone Chair. De kastenwand gaven de ontwerpers iets meer glamour met metallic greepjes.

Het bed bevindt zich aan de rechterzijde van de kastenwand en kan heel gemakkelijk worden uitgeklapt. Zo heb je overdag voldoende ruimte! En het leuke is dat de binnenkant van de kasten donkerblauw zijn gemaakt.

Tussen de keuken en de kasten bevindt zich een soort box. In deze box van marmer vinden we een compacte marmeren badkamer. Door een grote spiegel en glazen wand lijkt de ruimte groter.

MEER LEZEN
Kijk ook eens naar dit appartement van 55 vierkante meter met veel kleur om nog meer inspiratie op te doen.

nimtimarchitects.pixieset.com

Reageer op artikel:
Dit huis leert ons hoe je compact kunt wonen mét kleur
Sluiten