Compact wonen in een huis van 50 vierkante meter met drie verdiepingen

Compact wonen is soms best een uitdaging. Toch hebben we inmiddels genoeg appartementen voorbij zien komen om te weten dat je echt niet veel ruimte nodig hebt. Dit huis in Seoul is zo’n vijftig vierkante meter groot. Op zich is dat niet extreem klein voor een appartement. Maar dit huis heeft meerdere verdiepingen én wordt bewoond door een jong gezin. Dat maakt het al een stukje ingewikkelder..

Om het nog uitdagender te maken: het huis staat tussen twee drukke omhooglopende wegen in. De ingang zit tussen de begaande grond en de eerste verdieping. Om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de ruimte, heeft OBBA Architects een halve derde tussenverdieping toegevoegd. En hoe vet: hierdoor heeft het huis zelfs een eigen thuisbioscoop!

Op de begaande grond zijn twee slaapkamers, een badkamer en een berging gemaakt. Doordat het totale oppervlak van het huis al niet heel groot is, zijn de aparte verdiepingen al helemaal klein. Heb je thuis ook een kleine slaapkamer? Wij geven je zeven tips om hem slim in te richten.

Om ruimte te besparen, wordt de vloer gebruikt als zitplek. De keuken ligt iets lager dan de vloer van de woonkamer. Omdat het plafond deels vrij hoog is, voelt de kleine ruimte wel groter aan.

Op deze manieren laat je een laag plafond in een kleine ruimte hoger voelen.

Super slim! De trap wordt tegelijkertijd gebruikt als kast. Zodra iemand naar zolder wil, kan de trap worden uitgeklapt. Ingeklapt is het een onderdeel van de open bergruimte.

Op zolder kunnen de bewoners studeren of film kijken. Door via een beamer films te projecteren op de muur, ontstaat er zelfs een eigen thuisbioscoop! Deze vijf dingen heb je nodig voor een eigen movie theater.

www.o-bba.com

Reageer op artikel:
Compact wonen in een huis van 50 vierkante meter met drie verdiepingen
Sluiten