Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 7 jan 2016

Compact huis van beton met industriële details

Dit huis van beton klopt tot in de details! Het huis is niet groot maar door de slimme indeling is de villa evengoed heel ruimtelijk en open. De inspiratie voor dit huis was karst: een verschijnsel waarbij kalksteen oplost door (zuur) regenwater. Dit komt vooral voor in grotten. Met name de buitenkant van het huis is geïnspireerd op de diepe groeven en ruige structuur van karst, maar dan wel op een moderne manier!

Het huis is ontworpen door Dekleva Gregorič Arhitekti, een architectenbureau uit Slovenië.

De buitenkant van dit huis van beton heeft de ruige structuur die ons doet denken aan de binnenkant van een grot. Een mooi contrast met het interieur, waar juist alles piekfijn en tot in de details is afgewerkt.

Het huis heeft vanbuiten een vrij normale vorm, maar in dit vooraanzicht is te zien dat het huis vanbinnen door drieën is gedeeld. Hierdoor hebben de ruimtes aan de zijkanten mooie hoge plafonds en is er in het midden een tweede verdieping gebouwd met ruimte voor twee slaapkamers.

Op bovenstaande foto’s is de indeling goed te zien. Onder het verlaagde middenstuk is de woonkamer gebouwd. Ondanks dat het plafond in de woonkamer een stuk lager is, voelt het toch heel ruimtelijk en open. De woonkamer is compact, maar door slimme oplossingen is er toch genoeg ruimte gecreëerd voor een home office en thuis bibliotheek. Die zit namelijk verstopt in de trap!

De bijzondere trap trekt meteen de aandacht! Zo’n trap met verspringende treden neemt een stuk minder ruimte in beslag en het ziet er ook nog cool uit! De trap komen we tegenwoordig steeds vaker tegen, zo ook in dit te gekke huis in Nieuw Zeeland. Bekijk voor meer inspiratie en bijzondere trappen ook even dit artikel.

De buizen die dienstdoen als de trapleuning lijken uit de grond te komen, reiken helemaal tot het plafond en verdwijnen weer in het betonnen dak. Op de overloop is plek voor een klein bureau en aan weerszijden bieden de deuren toegang tot de twee slaapkamers.

Ben je benieuwd naar meer huizen die compleet van beton zijn gemaakt? Bekijk dan zeker ook dit minimalistische huis dat gebouwd is aan een golfbaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

architizer.com

Reageer op artikel:
Compact huis van beton met industriële details
Sluiten