Florence
Florence Compact Wonen 26 apr 2013

Compact en toch luxe wonen in een container

In Amsterdam is het begrip ‘keetwonen’ of container living al een aantal jaar een begrip. Zo kwam Stichting Keetwonen in 2003 met het initiatief om voor studenten extra (tijdelijke) woningen te bouwen door middel van containerbouw. Door gebrek aan kamers, lange wachtlijsten en hoge huren kwamen zij op dit efficiënte idee en werd de woningnood onder studenten verlicht.

Hoewel wij er in het begin even aan moesten wennen om gestapelde vrachtcontainers als huis te beschouwen, is dat tegenwoordig wel anders. Container living is hot en container architectuur inmiddels een begrip. En als we de beelden hieronder zien, dan begrijpen we ook wel waarom.

Oude vrachtcontainers, die normaliter voor vervuiling zorgen omdat ze de wereld over verscheept worden, krijgen een tweede leven. De saaie stalen boxen worden omgebouwd tot innovatieve woonruimte, vakantiehuis, kantoorunit, etc.

Poteet Architects bewijst met dit guesthouse dat van iedere kleine ruimte een compact, functioneel en gezellig huis gebouwd kan worden. En nog eco-verantwoord ook.

thedesignerpad.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Compact en toch luxe wonen in een container
Sluiten