Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 9 okt 2015

Verhuizen? Met dit ontwerp neem je je appartement gewoon mee

Als je op zoek bent naar een nieuwe plek kan dit idee van ontwerper Jeff Wilson weleens dé uitkomst bieden. Zijn project ‘Kasita’ kan een oplossing zijn voor het probleem waar veel jonge stedelingen mee kampen. De prijzen van de huizen en appartementen in de grote steden liggen nu eenmaal erg hoog voor jonge starters.

Het idee? Grote gebouwen waar je de appartementen als het ware ‘inschuift’, net als een lade in een kastje. Wil je verhuizen naar een ander stadsdeel, stad of zelfs land? Dan neem je het gehele appartement gewoon mee!

Geniaal toch? Wilson kwam op het idee omdat hij zelf een tijd in een container heeft gewoond. Na een jaar kwam hij erachter dat het toch echt wat te klein was, maar door dit experiment heeft hij wel een jaar lang tegen lage kosten kunnen wonen op een van de mooiste plekken op de campus van de universiteit in Texas. Dit experiment inspireerde hem om een soortgelijk project te starten.

We kunnen het ontwerp zeker schalen onder ‘compact appartement’, maar gelukkig ontbreekt het aan niets! Slaapkamer, woonkamer, keuken en badkamer, het zit er allemaal in!

Bekijk ook eens dit prachtige compacte huis of dit leuke huisje van maar 13 vierkante meter!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.fastcoexist.com

Reageer op artikel:
Verhuizen? Met dit ontwerp neem je je appartement gewoon mee
Sluiten