Compact appartement in Parijs met marmeren eettafel

Als je ons een beetje gevolgd hebt de afgelopen weken, weet je inmiddels wel dat we gek zijn op de architectuur van Parijs. Stiekem zouden we best een appartementje in een oud pand langs de Seine willen.. Maar aangezien die droom waarschijnlijk niet zo snel werkelijkheid wordt, nemen we voorlopig nog maar even genoegen met het wegzwijmelen bij mooie Parijse binnenkijkers. And oh Paris, you make us fall in love all over again..

Dit appartement staat in het elfde arrondissement van Parijs. Aangezien dit het meest bevolkte deel van de stad is, zijn veel appartementen in deze wijk niet heel groot. Om het beste uit de relatief kleine ruimte te halen, zo’n zestig vierkante meter, heeft architectenbureau Septembre de ruimte gerenoveerd tot modern compact appartement. En dat ziet er onwijs gaaf uit!

De basis van het appartement is wit. Deze elegante keuken met marmeren en leren details past perfect bij de oude architectonische kenmerken van het pand, heel gaaf! De architect heeft de langwerpige ruimte opgedeeld in aparte kamers, maar er heerst wel een fijne open sfeer door de glazen schuifdeuren, waardoor je door het hele appartement kunt kijken. Dat is trouwens een van de vijf ideale manieren om een kamer zonder raam te verlichten.

Om zo slim mogelijk gebruik te maken van de relatief kleine ruimtes, is er qua inrichting gekozen voor hoge inbouwkasten en minimalistische meubels. Wil je zelf ook een minimalistisch interieur? Met dit 11-delige stappenplan creëer je binnen een handomdraai meer rust in huis.

We zijn echt verliefd op deze badkamer! Super gaaf, die witte tegeltjes in de vorm van een honingraat, stoere stalen kastjes en de goudkleurige kraan. Met deze vijf simpele en goedkope tips maak je van jouw verouderde badkamer binnen een handomdraai een droomplek.

www.septembrearchitecture.com

Reageer op artikel:
Compact appartement in Parijs met marmeren eettafel
Sluiten