In dit compacte appartement hangt het bureau aan het plafond!

Een compact appartement inrichten kan vaak behoorlijk lastig zijn. In dit kleine appartementje zagen we al dat een goede indeling heel belangrijk is. En hoewel je qua interieur waarschijnlijk wat belangrijke keuzes moet maken, zijn er altijd nog wel objecten die je wel graag in je appartement wil hebben, maar die er gewoonweg niet in passen. En wat doet je dan? Architecten Anna en Eugenic Bach kwamen voor dit appartement in Barcelona met een aantal slimme oplossingen. Zo hangt het bureau bijvoorbeeld aan het plafond!

Deze constructie deed ons direct denken aan het kantoor van Heldergroen. Daar gaan namelijk na zessen de bureaus de lucht in om zo plaats te maken voor niet-werkgerelateerde-activiteiten. Maar in dit Spaanse appartement blijft het bureau gewoon hangen op een vaste hoogte, waarbij de mezzanine dienst doet als zitplek.

Er zijn ijzeren treden aan de muur geschroeft als ladder, waardoor de eigenaar van het appartement makkelijk naar boven kan. Ook super handig: in de muur achter deze trap zijn uitsparingen in het hout gemaakt, wat tegelijkertijd ook zorgt voor meer opbergruimte.

Onder de mezzanine is de compacte keuken. Op de vloer liggen twee verschillende soorten terracotta tegels, zowel diagonaal als in recht verband gelegd. Dit geeft het huis een speelse touch. Het hout van de kozijnen en de mezzanine zijn niet helemaal hetzelfde, maar passen beide goed bij de tegels.

De badkamer is ook slim ingedeeld en heeft net als bij de vide uitsparingen in de muur voor extra opbergruimte. De glazen douchewand scheidt de douche van de rest van de badkamer. Super slim, want door de glazen wand lijkt de ruimte een stuk groter. Het is dan ook de favoriete designer trick van veel architecten. Het werkt namelijk altijd!

Woon je zelf ook in een compact appartement? Bekijk voor meer inspiratie dan ook deze artikelen. Wie weet helpt het je om tot een goede indeling te komen!

www.dezeen.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
In dit compacte appartement hangt het bureau aan het plafond!
Sluiten