Compact appartement in Göteborg met jaloersmakend Scandinavisch interieur

Huizen inrichten kunnen de Scandinaviërs als geen ander. Soms komen we huizen tegen waarbij alles zo perfect is gestyled, dat we ons geregeld afvragen hoe ze dat toch doen. Ook bij dit appartement in Göteborg is het weer raak. Deze compacte woning van zevenenvijftig vierkante meter heeft twee kamers, een aparte leefkeuken en zit in een karakteristiek gebouw uit 1885. Dat laatste zorgt sowieso al voor veel sfeer en ook het interieur is – hoe kan het ook anders – tot in de kleinste details jaloersmakend mooi!

Na het zien van deze foto’s kunnen we ons heel goed voorstellen dat je ook zo’n fijn Scandinavisch interieur wilt. Daarom geven we je hier alvast een aantal handige tips, maar doe vooral ook inspiratie op met deze fijne plaatjes!

In het appartement ligt een oude houten vloer, die in elke ruimte een andere kleur heeft. Hierdoor worden de grenzen tussen verschillende kamers duidelijker, terwijl het wel een geheel blijft. Wil je de vloer thuis ook verven? Wij laten je zes manieren zien waarop je dat kunt doen. In de woonkamer kozen de bewoners voor een mix van oud en nieuw, wat perfect past bij de karakteristieke sfeer van het appartement. Wil jij ook op zoek naar bijzondere tweedehands spullen? In dit artikel geven we je een aantal leuke adresjes!

Door de combinatie van een witte basis met natuurlijke accessoires hangt er in de slaapkamer een rustieke sfeer. En heb je die stoere leren handgrepen gezien? Zo maak je de handgrepen zelf.

Het hele huis hangt vol met schilderijen en prints. Een van de muren stijlden de bewoners as een gallery wall met mooie prints. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat je ook wel zo’n statement muur wilt, maar niet weet waar je zulke toffe prints vandaan kunt halen, hebben we dat alvast voor je uitgezocht. Shop the look hier.

De keuken is grotendeels wit, op een contrasterende zwarte vloer na. Om de ruimte groter te laten ogen, hangen er weinig kastjes aan de muur. De bewoners vonden een alternatief voor de keukenkastjes, zoals een plank en paneel van gaas. En dat ziet er onwijs leuk uit!

www.stadshem.se

Reageer op artikel:
Compact appartement in Göteborg met jaloersmakend Scandinavisch interieur
Sluiten