Zo richt je een compact appartement efficiënt én stijlvol in

Wonen in een compact appartement is zo gek nog niet! Oke, je levert wat in op ruimte, maar met een paar slimme ingrepen klun je een te gek optrekje creëren. Dit appartement in Milaan is hier al een goed voorbeeld van, maar ook dit compacte appartement is een echte bron van inspiratie. Om je te inspireren én te helpen met het inrichten van een kleine ruimte halen we voor jou de beste lessen uit het ontwerp van dit appartement.

Het appartement ligt in Taipei, een stad waar door de torenhoge huizenprijzen steeds meer mensen in een mini-huisje gaan wonen. A Little Design – echt waar – is verantwoordelijk voor het ontwerp van dit compacte optrekje.

Het appartement is maar 22 m2 groot, dus er werd nogal wat inventiviteit van de architecten gevraagd om alle functies een plek te geven. De architecten hebben daarom onder andere gebruik gemaakt van veel maatwerk, zodat de ruimte zo goed mogelijk benut is.

Als je zelf op weinig vierkante meters woont, raden we je daarom ook aan na te denken over maatwerk. Het is misschien wat duurder dan standaard meubels, maar qua functionaliteit en ruimte betaalt het zich dubbel en dwars terug!

>> Wonen in een studio: 5 handige tips voor een goede indeling

De keuken en de badkamer bevinden zich onder het loft-bed. Hoewel de keuken erg klein is, zijn alle belangrijke voorzieningen aanwezig. Door een extra plank onder de keukenkastjes te bevestigen heb je alle essentials onder handbereik, wel zo fijn! Als je graag nog wat meer tips wil voor het inrichten van een kleine keuken, lees dan dit handige artikel.

Ook in de zithoek is over elke centimeter goed nagedacht. Zo is er onder de bank nog plek gemaakt om wat spullen op te bergen en is het ‘nutteloze’ hoekje naast de bank opgevuld met een handige kast. Tegen de muur staat een tafel/bureau, afhankelijk van de manier waarop je ’em wilt gebruiken. Slim!

>> 7x zo creëer je de perfecte home office in een klein hoekje

Op de mezzanine staat het bed. Deze oplossing zien we vaker bij een compact appartement. Doordat de architecten de boekenkast in dezelfde kleur hebben uitgevoerd als de mezzanine, wordt het slaapgedeelte visueel gescheiden van de rest van het appartement.

We hebben nog wat tips voor het inrichten van een compact appartement voor je op een rij gezet, zodat je meteen aan de slag kan!

MEER LEZEN
Bekijk ook deze minimalistische studio in een voormalig winkelpand of verbaas je over dit compacte appartement waar het bed uit het plafond komt,

www.archdaily.com

Reageer op artikel:
Zo richt je een compact appartement efficiënt én stijlvol in
Sluiten