Frederique Rekers
Frederique Rekers Interieur 21 jul 2021

Leer combineren met Roomed: zó combineer je vintage in een modern interieur

We gaan vandaag leren combineren met de woonstijlen modern en vintage. Het is een verrassende combinatie voor in huis en door oud en nieuw te mengen zal je een perfecte look creëeren. Wij zullen jullie uitleggen hoe je een vintage stijl in een modern interieur combineert.

Vintage en modern combineren

In een modern interieur zorgen persoonlijke, vintage elementen voor warmte en sfeer. Tegelijkertijd zorgen moderne items in een vintage interieur voor een georganiseerder en strakker resultaat.

Het klinkt ons als muziek in de oren dus lees snel verder hoe je deze combinatie ook in jouw huis kunt krijgen.

Vintage en modern

Je zal niet snel denken aan vintage items in een modern huis. Toch kan het voor veel extra sfeer in huis zorgen. Een strakke kamer met een prachtige vintage lamp of retro stoelen zullen je huis een stuk meer karakter geven.

Op een rijtje: dit zijn alle do’s en don’t van vintage spullen kopen


Let alleen wel op dat je niet gaat overdrijven. Het kan al snel chaotisch ogen. Dus als je gaat voor opvallende vintage items, zorg er dan voor dat je er maar een paar hebt of dat deze klein zijn.

Kleuren en prints

Een klassieke vintage kamer heeft een warm en zacht kleurenschema. Maar in een modern, vintage interieur hoeft dit niet alleen maar zo te zijn. Daarom kan je de warme, zachte kleuren combineren met neutrale tinten zoals zwart, beige, grijs en wit.

Je wilt de vintage stijl verder terug laten komen in extra elementen in huis. De meest populaire motieven in een vintage stijl zijn bloemen en strepen. Ga dus voor een klein kastje in een warme kleur of een paar extra accessoires met bloemenprint.

Balans

Je kunt vintage items toevoegen in een modern interieur maar het kan ook andersom. Toch wil je niet dat je de stijlen (doordat je ze mixt) niet meer te herkennen zijn.

Daarom gaat het allemaal om balans. Zoals we eerder al zeiden moet je oppassen met dat je niet te veel van beide toegevoegd. De regel ‘Less is more’ is dan ook erg belangrijk.

Verjong je meubels

Oude meubels kan je makkelijk ‘verjongen’ door ze een nieuw kleurtje te geven. Het design blijft zo ‘vintage’ maar de uitstraling oogt modern. Precies wat je wilt dus. 😉

Dit kan je ook andersom doen trouwens. Een nieuw meubelstuk kan je een vintage uitstraling geven door een bloemen-/strepenprint toe te voegen en gebruik te maken van reststoffen.

De basis

Een modern, vinage interieur is dus een interieur gebaseerd op oude, retro, klassieke meubelen in een eigentijdse, moderne, mooie sfeer. Wij zijn enthousiast over deze combinatie en wij hopen jullie ook.

Weg met je tv: 3 dingen waarmee je jouw tv kunt vervangen

Modern en vintage interieur
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

VtwonenInteriordesign4

Reageer op artikel:
Leer combineren met Roomed: zó combineer je vintage in een modern interieur
Sluiten