Naomi Pater
Naomi Pater Meubels & accessoires 4 mrt 2022

Z贸 combineer je dus verschillende interieurstijlen (volgens experts)

Ga je voor het eerst op jezelf of heb je eindelijk een woning op de kop getikt met je partner? Het kiezen van een juiste inrichting is dan natuurlijk belangrijk. Maar hoe doe je dat en welke interieurstijl kies je? Misschien wil jij die zomerse Ibiza sferen wel naar je stulpje halen, maar kiest je partner liever voor materialistisch. Dat wordt combineren dus.

Klinkt ingewikkeld, maar dit is zeker mogelijk. Eigenlijk maakt die samenstelling van verschillende stijlen je woning juist interessanter. We leggen je precies uit hoe je dit doet.

Z贸 combineer je verschillende interieurstijlen

Ontwerper Emily Wolowitz vertelt aan Apartment Therapy:聽“Mensen maken zich erg druk over het mixen van stijlen, maar bijna elke geweldige kamer is op de een of andere manier gelaagd met een verscheidenheid aan stijlen.”

Begin met 茅茅n stijl

Lane Blank, eigenaar en ontwerper van Palley & Southard, vertelt dat het slim is om eerst met 茅茅n stijl te beginnen en daarna steeds meer van een andere stijl erin te gooien. “Richt vooral niet de ene helft van woonkamer met 茅茅n stijl in en de andere helft met een compleet andere stijl. Dan wordt het een mengelmoes”, waarschuwt ze.

Wolowitz moedigt aan om sowieso niet te dicht bij 茅茅n interieurstijl te blijven. Het wordt dan ook lastiger om nieuwe elementen toe te voegen.

Zoek overeenkomsten

“Een van de beste manieren om een meubelstuk of decoratie-element in een andere stijl te combineren, is door een gemeenschappelijk thema te vinden”, schrijft Wolowitz. Dit doe je door te beginnen met een eenvoudig kleurenschema en daar alles op te baseren.

Als de kamer heel clean en minimalistisch is, maar je toch vintage Franse stoelen erin wilt verwerken, zou je het kunnen overwegen om ze opnieuw te bekleden in een meer eigentijdse聽cr猫me boucl茅 of zwart-witte grafische print. Op deze manier past het t贸ch goed bij elkaar.

Houd rekening met de woning zelf

Woon je in een klassiek oud pakhuis of juist in een supermodern flatgebouw met muren die alleen uit ramen bestaan? Bij dat laatste is het een beetje gek als je de woning volstouwt met antieke spullen. Kies dan eerder voor een combinatie van klassiek en modern.

“Sommige eigenschappen winnen het van andere”

Tijdens het inrichten van je woning moet je er rekening mee houden dat sommige eigenschappen het winnen van andere. “Je kunt geen koele kamer hebben met warme accenten. Als je ze mengt, wordt het gewoon warm”, vertelt meubelontwerper Lane Blank.

Dit geldt ook voor drukke prints: “Als je een willekeurig printje toevoegt aan een kamer is het niet langer een neutrale kamer. Dit is zelfs het geval bij een stel kussens op de bank.

Wanneer je dus op zoek bent naar een koele ruimte, is het handig om die warme accenten juist te vermijden. Als je gaat voor minimalisme is het handig om te weten dat alle prints de aandacht zullen opeisen.

Van A tot Z een nieuw huis: populaire interieurstijlen en woontrends

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Z贸 combineer je dus verschillende interieurstijlen (volgens experts)
Sluiten