Dit huis in Parijs leert ons een minimalistische stijl met klassieke elementen te mixen

Onlangs werd architectenbureau 05AM Arquitectura ingeschakeld om het negentiende-eeuwse Maison à Colombages op te knappen. De architecten herstelden de klassieke elementen en gaven het interieur een minimalistische stijl.

Ook het exterieur kreeg een opfrisbeurt. Alle balken en het pleisterwerk zijn opnieuw geschilderd maar wel in de oude stijl gelaten. Hierdoor behoudt het huis een romantische look.

roomed-parijs-3
roomed-parijs-4
roomed-parijs-1

Ook in de woonkamer zijn de oorspronkelijke elementen in ere hersteld. De ornamenten aan het plafond en de wanden hebben een off-white kleur waardoor het weer fris oogt. De open haard onderging een flinke metamorfose en is nu minimalistisch met marmer.

roomed-parijs-5
roomed-parijs-6
roomed-parijs-12

Dat je verschillende houtsoorten goed kunt combineren zien we in de eetkamer. Doordat de nerven van de tafel en de vloer in dezelfde richting wijzen wordt het niet te druk. Ook de lichte kleur van de houten CH24 Wishbone Chair combineert goed met het grove hout van de tafel. Kijk voor meer tips voor het combineren van verschillende soorten hout ook even hier.

roomed-parijs-7
roomed-parijs-8
roomed-parijs-9

De marmeren ontbijtbar past perfect in de ruimte met oude elementen als plafondbalken en openslaande deuren. Hij wordt gecombineerd met moderne lampen die de ruimte meteen wat kleur geven. Zo zie je dat oud en nieuw heel goed samen gaan. Wil je meer inspiratie voor het combineren van klassieke elementen en modern design? Kijk dan even hier.

roomed-parijs-13
roomed-parijs-10
roomed-parijs-11

De keuken in het huis is erg minimalistisch. Door de witte kastjes te combineren met een zwart aanrechtblad creëer je een mooi contrast. Wil jij de minimalistische stijl in je hele huis? Kijk dan even naar deze vijf tips.

roomed-parijs-15
roomed-parijs-16
roomed-parijs-21

In oude huizen vind je vaak veel nisjes. In de slaapkamers zijn deze nissen opgevuld door het bed er in te zetten. Door de nissen dan ook nog een andere kleur te geven dan de rest van de kamer creëer je echt een knus en speels effect.

>> Zo kies je de juiste kleur voor je muur in de slaapkamer

roomed-parijs-17
roomed-parijs-19
roomed-parijs-18
roomed-parijs-22

En hoe gaaf is deze badkamer? Ook hier is de minimalistische stijl doorgevoerd met veel marmer. De muren hebben een beton look.

roomed-parijs-14
roomed-parijs-24

MEER LEZEN
Kijk ook eens naar dit opvallend moderne huis in een karakteristiek straatje voor meer inspiratie voor het combineren van oud en nieuw!

www.yatzer.com

Reageer op artikel:
Dit huis in Parijs leert ons een minimalistische stijl met klassieke elementen te mixen
Sluiten