Met deze kleuren combineer je geel in je interieur

Het eerste wat ik deed toen ik in mijn studentenkamer trok, is de muur geel schilderen – en dat is ook meteen de beste interieurkeuze die ik ooit heb gemaakt. Of je nu voor een gele fruitschaal of voor een compleet gele bank gaat, met geel in je interieur heb je automatisch een vrolijke vibe in huis. En je hoeft er niet eens veel moeite voor te doen!

Maar goed, dan natuurlijk nog de rest van de ruimte… Daar kun je dan het best deze kleuren voor gebruiken.

Zwart en geel

Als je een kamer hebt die grotendeels met zwart-witte meubels en accessoires is ingericht, dan kan die waarschijnlijk wel wat kleurrijke accenten gebruiken. Tip: ga voor geel! Dat contrasteert lekker.

Groen en geel

Een gele muur leent zich er uitstekend voor om gecombineerd te worden met donkergroen, al dan niet in de vorm van planten. Nou kunnen we niet ontkennen dat planten praktisch overál bij passen, maar omdat geel een relatief natuurlijke kleur is, passen planten nog net iets beter bij geel dan bij roze of blauw.

Roze en geel

Of je nu voor de combinatie van millennial pink met zachtgeel of juist voor felgeel met felroze gaat: met roze zit je sowieso goed. De combi doet ons een beetje denken aan snoepjes, en dat is natuurlijk nooit verkeerd. Voeg wat koper toe en klaar is Kees.

Blauw en geel

Wat voor roze geldt, geldt eigenlijk net zo goed voor blauw: alle (vijftig) tinten blauw matchen met verschillende kleuren geel. Felblauw en felgeel zijn bijvoorbeeld een topcombi voor de kinderkamer, okergeel en navyblauw geven een onverwacht klassieke uitstraling.

Paars en geel

Paars en geel zijn complementaire kleuren, kleuren die tegenover elkaar staan in de kleurencirkel. Juist door dat contrast, vullen ze elkaar geweldig aan. ‘Pimpelpaars met gele stippen’ is misschien niet helemáál waar je op zit te wachten (hoewel dat het op kussens best goed zou doen), maar wat paarse en gele accessoires naast elkaar: go for it.

Grijs en geel

In tegenstelling tot de meeste andere kleuren in dit lijstje, is grijs een kleur die het effect van geel juist wat verzwakt. Dat is top voor als je een minimalistisch interieur wilt, maar nog net wat kleur wilt toevoegen. Gele kussens doen het daarom ook goed op een grijze bank.

Bruin en geel

Zoals ik net al noemde, is geel een relatief natuurlijke kleur. Hij gaat daarom goed op in een interieur met veel bruin (hout). Daarom zijn gele meubels met een houten basis ook zo mooi.

Meer geel in je interieur

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Met deze kleuren combineer je geel in je interieur
Sluiten