Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Tips 27 sep 2016

Colorboost: zeegroen en cyaan zijn dé kleuren voor een Wabi Sabi interieur

Kleuren kunnen je interieur maken of breken. Bij het uitzoeken van een nieuw interieur begin je vaak bij de kleuren op de muur. Niet gek, want kleur heeft een grote invloed op de sfeer en uitstraling van de ruimte. Om je te inspireren stellen wij aan de hand van de mooiste interieur foto’s een handige kleurenkaart samen. Deze week: zeegroen met fel cyaan.

In dit artikel deelden we en heleboel informatie over de Wabi sabi filosofie, die je ook kunt toepassen in je interieur. Een korte samenvatting: bij Wabi Sabi gaat het om de onvolmaaktheid. Oude meubels laat je juist hoe ze zijn, inclusief roestvlekken en verfspetters. Zo kan afgebladderd behang op de muren een heel bijzonder effect geven wanneer daar onder een stoere betonnen muur tevoorschijn komt. Daarnaast kun je deze bijzondere stijl heel goed combineren met vintage, mid-century en industrieel.

>> Moodboard: een vleugje vintage in het interieur

Dé kleur om te gebruiken in zo’n onvolmaakt interieur is volgens ons zeegroen. Deze tint doet haar naam eer aan en doet ons meteen denken aan het strand en de zee. Oude strandhuisjes met afgebladderde verf, beschadigde schelpen en aangespoeld wrakhout: het past perfect bij de Wabi Sabi filosofie. En wanneer je deze fletse tinten een sterke tegenhanger geeft – in dit geval cyaan – zorg je voor een rustgevende basis met een flinke oppepper. Combineer het geheel met wit en beige en laat je inspireren door de prachtige voorbeelden hieronder.

Beeld via Entrance Makleri, Elle Decoration, Vogue Living en Jeroen van der Spek

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Colorboost: zeegroen en cyaan zijn dé kleuren voor een Wabi Sabi interieur
Sluiten