Colorboost: pretty pastels

Kleuren kunnen je interieur maken of breken. Bij het uitzoeken van een nieuw interieur begin je vaak bij de kleuren op de muur. Niet gek, want kleur heeft een grote invloed op de sfeer en uitstraling van de ruimte. Om je te inspireren stellen wij aan de hand van de mooiste interieur foto’s een handige kleurenkaart samen. Deze week: pretty pastels voor een frisse look!

Wij hopen nog steeds dat de zomer nu eindelijk eens doorzet. Maar als het buiten grauw blijft, moeten we er maar voor zorgen dat ons interieur fris en zomers is! Met pretty pastels lukt dat in een handomdraai. Pasteltinten zijn kleuren gemengd met veel wit. Hierdoor gaat de intensiteit van de kleur omlaag, waardoor een zachte kleur overblijft.

Het leuke is dat je de pasteltinten kunt combineren met iets ‘hardere’ kleuren. In ons kleurenpalet zie je dan ook dat de mintgroene kleur iets harder is dan de rest. Hierdoor kun je een subtiel contrast aanbrengen in het palet. Combineer het geheel met licht hout en je hebt een fijne, frisse look!

Beeld via Stadshem, Zilverblauw, Enter my Attic en IKEA

MEER PRETTY PASTELS?
In deze inspiratieboost zetten we de fijnste werkplekken vol zachte kleuren op een rijtje. De grafische onderzetters van de afbeelding hierboven kun je zelf maken met deze super simpele IKEA hack!

Reageer op artikel:
Colorboost: pretty pastels
Sluiten