Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Wooninspiratie 6 sep 2016

Colorboost: kleurig Perzisch tapijt met een monochroom interieur

Kleuren kunnen je interieur maken of breken. Bij het uitzoeken van een nieuw interieur begin je vaak bij de kleuren op de muur. Niet gek, want kleur heeft een grote invloed op de sfeer en uitstraling van de ruimte. Om je te inspireren stellen wij aan de hand van de mooiste interieur foto’s een handige kleurenkaart samen. Deze week: een Perzisch tapijt gecombineerd met een monochroom interieur.

Bij een Perzisch tapijt denk je waarschijnlijk meteen aan een bohemian of vintage interieur. Niet gek, want de handgeknoopte vloerkleden zien we vaak terug in deze stijlen. In deze Colorboost willen we je laten zien dat je de roodtinten uit een Perzisch tapijt ook heel goed kan combineren met een iets modernere look.

Hoe je dat doet? Eigenlijk is het heel simpel: houd het kleurenpalet in je interieur vrij rustig, zodat het vloerkleed alle aandacht krijgt. Een Perzisch tapijt komt prachtig uit op een compleet witte of zwarte vloer (dit huis is daar een goed voorbeeld van) en ook de meubels hebben niet veel meer nodig dan basic kleuren en mooie, natuurlijke materialen als hout, katoen en linnen.

Beeld via Rue Mag, Birgitta Wolfgang Drejer, Alvhem en MyDomaine

Om het interieur een spannende look te geven laat je één tint uit het vloerkleed terugkomen in een meubelstuk of accessoire. Denk aan een rode of roze fauteuil óf ga voor een plaid of kussen in dezelfde kleuren maar wel met een ander patroon.

Bekijk ook: Prints mixen als een pro

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Colorboost: kleurig Perzisch tapijt met een monochroom interieur
Sluiten