Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Tips september 13, 2016

Colorboost: de gouden combinatie van oranje en luipaardprint

Kleuren kunnen je interieur maken of breken. Bij het uitzoeken van een nieuw interieur begin je vaak bij de kleuren op de muur. Niet gek, want kleur heeft een grote invloed op de sfeer en uitstraling van de ruimte. Om je te inspireren stellen wij aan de hand van de mooiste interieur foto’s een handige kleurenkaart samen. Deze week: fris oranje gecombineerd met luipaardprint.

Als wij het hebben over interieur met veel oranje, bruin, mosterdgeel en beige, dan is het eerste wat in jouw hoofd opkomt waarschijnlijk the Seventies. In de jaren ’70 werd deze kleurencombinatie dan ook veel gebruikt, samen met drukke prints van cirkels, ovalen en wollige groene tapijten. Nu snap je natuurlijk wel dat dát niet echt de look is waar wij voor willen gaan.

Wij vinden namelijk dat fris oranje best weer terug mag komen in het interieurdesign, maar dan wel op een chique en stijlvolle manier. Bijvoorbeeld in combinatie met donker hout, zwart en luxe stoffen als velours en leer. Om het geheel een goede boost te geven voegen we een tikkeltje luipaard toe. Hierdoor wordt de look stoerder, maar zeker niet ordinair!

Beeld via Cloth & Kind, Urban Outfitters, Parrot Uncle en Megan Winters

Houd je wel van een dierenprintje, maar is de luipaardprint misschien toch wat te heftig? In deze Colorboost combineren we de zebraprint met een monochroom interieur.

Bekijk ook: 9x oranje in huis

Reageer op artikel:
Colorboost: de gouden combinatie van oranje en luipaardprint
Sluiten